У Черкасах попрощалися із загиблим у Бахмуті журналістом Володимиром Муканом – фото

У Черкасах 4 травня відбулося прощання з журналістом, філологом, комунікаційником Володимиром Муканом, який загинув днями у Бахмуті на Донеччині.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, на площі Слави, біля Свято-Троїцького катедрального собору, зібралися близько чотирьохсот людей – рідні, побратими та знайомі загиблого, який був родом із Черкащини.

Попрощатися з Володимиром Муканом приїхали також друзі і колеги, з якими він працював у Києві.

«Він місяць був офіцером. Але офіцером з великої букви, офіцером України. Він не сховався, не казав, що в нього «кривий автомат», а самовіддано пліч-о-пліч з побратимами захищав Україну. Нема таких слів, щоб висловити цей біль для всіх, для Черкащини. Пам’ятаємо його героєм наших Черкас, який дійсно все робив правильно для того, щоб ми жили у вільній Україні, для того, щоб наші діти тут росли, рідну мову знали, ходили в рідну церкву. Слава тобі, Герою! Ми пам’ятатимемо тебе. Слава Україні!», – сказав на прощанні командир 118-ї окремої бригади ТРО полковник Анатолій Стуженко.

Провели Володимира Мукана в останню путь з участю військового оркестру та з пострілами пошани у повітря на місцевому кладовищі. Поховали його на Алеї слави.

Про загибель Володимира Мукана стало відомо 29 квітня. Сталося це в Бахмуті під час бойового завдання. У перші дні російського широкомасштабного вторгнення він записався до лав добровольців. Згодом воював у Попасній на Луганщині, служив на Харківщині. До широкомасштабної війни працював журналістом і редактором у «Газеті по-українськи», журналі «Країна» та інтернет-порталі Gazeta.ua. Був кандидатом філологічних наук, займався PR-комунікаціями. Мукан також відомий як співорганізатор популярного фестивалю ретро-автомобілів Old Сar Land.

У Володимира Мукана залишилася дружина і двоє малолітніх синів.

У Національній спілці журналістів повідомили, що Мукан став 57-им медійником, загиблим через повномасштабне російське вторгнення.

Previous post Платіжні сервіси та ліцензування: як уникнути проблем для свого бізнесу?
Next post «Пєсков просто бреше» – Кірбі докладно прокоментував звинувачення Москви на адресу США