У Європі влітку ціни на газ можуть ненадовго впасти нижче нуля – ЗМІ

У Європі влітку ціни на газ можуть ненадовго впасти нижче нуля - ЗМІ

Європейські короткострокові ціни на природний газ можуть ненадовго впасти нижче нуля

Такого не траплялося з жовтня 2006 року, коли внутрішньоденні ціни у Великій Британії ненадовго впали нижче нуля після відкриття нового газопроводу за сприятливих погодних умов.

Європейські короткострокові ціни на природний газ цього літа можуть ненадовго впасти нижче нуля, якщо попит не наздожене пропозицію, пише Bloomberg.

“Такого не траплялося з жовтня 2006 року, коли внутрішньоденні ціни у Великій Британії ненадовго впали нижче нуля після відкриття нового газопроводу за сприятливих погодних умов. Зараз діють схожі фактори: ціни падають, оскільки запаси швидко заповнюються, споживання різко зростає, а вітрова та сонячна енергія виробляється потужно. Ринки країн з обмеженими запасами газу, таких як Британія, мають більше шансів досягти нульової позначки”, – пише агентство.

Європейські запаси газу перевищують сезонні норми і заповнені приблизно на 66%, і дехто сподівається, що сховища будуть заповнені вже в серпні, задовго до початку опалювального сезону. Тим часом низькі ціни ще не відновили промисловий попит, і деякі покупці відкладають закупівлі газу до подальшого зниження цін.

“Якщо так піде і надалі, то ми будемо заповнені досить рано влітку, у вересні або жовтні, а далі все залежатиме від того, наскільки рано почнеться зима”, – сказав  головний виконавчий директор швейцарської торгової компанії MET International Дьордь Варга. 

Нагадаємо, у кінці квітня Євроcоюз розпочав процес спільних закупівель газу AggregateEU, в якому може бути задіяна і Україна.

На газовому ринку Європи триває обвал цін

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Зеленський про Ставку: Обговорили вітчизняне виробництво дефіцитних боєприпасів – новини України, Політика
Next post Малюк розповів, чи причетна СБУ до підриву Керченського мосту