AP — Політика — tsn.ua

Держслужбовці мають покинути РФ у червні.

Кілька сотень німецьких держслужбовців покинуть Росію найближчим часом. Зокрема, йдеться про дипломатів, співробітників культурних установ, викладачів Ґете-інституту/

Про це з посиланням на джерело в МЗС Німеччини повідомило агентство Associated Press.

Справа у тому, що в квітні російське МЗС вирішило обмежити кількість персоналу у представництва ФРН на території Росії. Держслужбовці мають покинути РФ у червні. Нібито йдеться про сотні працівників.

Джерело наголошує, що таке “виселення призведе до значного скорочення нашої присутності у всіх сферах”. У німецькому МЗС таку позицію Москви розкритикували та назвали рішення “одностороннім, необґрунтованим та незрозумілим”.

“Це крок, який ще більше посилить напруженість між двома країнами, які вже мали дуже складні відносини після того, як Росія вторглася до України на початку минулого року”, – пише AP.

Своєю чергою, Берлін не оголосив жодної конкретної відповіді на такі дії Росії. Втім, Міністерство закордонних справ Німеччини  заявило, що “стосовно верхньої межі російської присутності в Німеччині уряд забезпечить реальний баланс на практиці також”.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що має намір відновити свої контакти з російським “фюрером”. Втім, станеться це “в належний час”, коли для такої розмови з’являться умови.

У Кремлі заявили, що президент-диктатор Володимир Путін “відкритий для діалогу з метою захисту інтересів Росії”. Втім, поки канцлер Путіну поки що не телефонував.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Телеграма та Viber.

Previous post у двох областях влада заявила про атаку БПЛА, у соцмережах пишуть про диверсантів в Брянській області
Next post У Львові медики вперше вживили спеціальні металеві імпланти для протезів пацієнту без ніг