Спецпосланець Китаю завершив своє “мирне турне”

Спецпосланець Китаю завершив своє мирне турне

Фото: МЗС КНР

Спецпредставник уряду Китаю Лі Хуей під час переговорів у МЗС Росії

Китай готовий посилити обміни та діалог з усіма сторонами, включаючи Росію, заявив Лі Хуей.

 

Спеціальний представник уряду Китаю з питань Євразії Лі Хуей завершив свою місію поїздкою до Москви, під час якої у Міністерстві закордонних справ РФ обговорював перспективи політичного врегулювання війни в Україні. Про це повідомляє зовнішньополітичне відомство КНР 27 травня.

 

Зазначається, що у Москві Лі Хуей “обмінявся думками щодо політичного врегулювання української кризи” з міністром закордонних справ Сергієм Лавровим та його заступниками Андрієм Руденком і Михайлом Галузіним.

Під час переговорів Лі зазначив, що в питанні “української кризи” Китай завжди дотримувався цілей і принципів Статуту ООН, об’єктивної та справедливої ​​позиції й “завжди твердо стояв на боці миру та діалогу”.

 

“На основі документа Позиція Китаю щодо політичного врегулювання “української кризи” (так званий мирний план КНР – ред.) Китай готовий посилити обміни та діалог з усіма сторонами, включаючи Росію, і докласти зусиль для політичного врегулювання української кризи”, – заявив китайський дипломат.

 

Зазначається, що російська сторона подякувала Китаю за сприяння мирному врегулюванню “кризи в Україні” й заявила, що “й надалі дотримуватиметься напрямку її політичного врегулювання та продовжить зміцнювати комунікацію і координацію з Китаєм”.
 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Російський МТЛБ із корабельною вежею везуть в Україну з Далекого Сходу
Next post Число карт у колоді: чому Росія запускає по Україні рівно 36 дронів – пояснення експерта