Японія розширила санкції проти Росії

Крім того, обмеження запроваджено щодо семи громадян України, які, на думку японської сторони, сприяли окупації росіянами українських територій.

У списку санкцій – авіазаводи “Урал”, “Комсомольськ-на-Амурі” та “Іркутськ”, конструкторське бюро в підмосковній Коломні, НВП “Пульсар”, група “ГАЗ”, торговий дім “РОСЕЛ”, Державний ракетний центр імені Макєєва. До нього також включено російські Фонд національного добробуту та Фонд захисту національних цінностей.

Активи заморожені ряду російських військових, у тому числі начальнику штабу російського угруповання військ “Захід” Михайлу Зусько, командувачу Повітряно-десантних військ Михайлу Теплинському, командувачу ракетних військ стратегічного призначення Сергію Каракаєву. Також до списку санкцій увійшли голова правління та член ради директорів державного концерну “Алмаз-Антей” Ян Новіков, командир батальйону “Спарта” Артем Жога, пропагандистка Ольга Скабеєва.

У МЗС Японії повідомили, що уряд запровадив обмеження на експорт певних товарів, які можуть використовуватися у військовій промисловості, а також заборонив надання архітектурних та інженерних послуг РФ.

контекст:

Востаннє про розширення санкцій проти Росії Японія оголошувала 28 лютого. До нього було додано 39 фізичних та 73 юридичні особи з РФ та дев’ять осіб з окупованих територій України. Крім цього, Японія запровадила санкції проти приватної військової компанії “Вагнер”.

Лідери G7 на саміті в Хіросімі в травні ухвалили спільну заяву щодо України, в якій заявили про подальше обмеження експорту товарів, необхідних Росії для ведення війни, а також запобігання ухилення країни-агресора від уже введених санкцій.

Previous post Як уникнути перегріву телефону — поради від фахівців
Next post 459 доба повномасштабного вторгнення: оперативні дані від Генштабу