Якщо Пригожин може ображати Герасимова, де верховний головнокомандувач? Путіна немає

“Якщо ви весь генералітет, цих п’ять – шість генералів, яких ми знаємо, м’ясників… Якщо він їх усіх називає (вибачте, це не я сказав) педерастами… Може, зробіть щось, мужики, генерали. У вас зірки, ну зробіть щось… Я не знаю, подайте у відставку, ідіть до Путіна… А ці генерали нічого… Терорист Ігор Гіркін уже каже: “Він вас “петушив”. Ну, знайдіть у собі гордість якусь, честь офіцерську, нарешті. Ні. Цього нічого немає, ніхто ні слова не каже. Це дивно, але це відбувається. Тому це і є початком смути. Якщо Пригожин, як начальник злочинної групи “Вагнер”, може називати начальника Генштабу Герасимова педерастом, то де верховний головнокомандувач? Путіна немає. Його немає”, – звернув увагу Шустер.

На його думку, у Росії вже почалася смута.

“Є величезна кількість угруповань. Їх буде більше і вони змінюватимуть орієнтацію, перетворюватимуться один до одного. Гіркін сьогодні ставить себе в позицію затятого ворога Пригожина, але не “Вагнера”. “Вагнер” – герої, молодці, і командувати вміють, і саме сильний підрозділ у російській армії… Гіркін хоче їх переманити на свій бік.Пригожин до зброї не має стосунку.Він спонсор, він бабки і зброю дістає.А це не мало – бабки і зброю діставати, і Путіна дідусем і мудаком називати, а потім у наступному інтерв’ю сказати, що батьківщину люблю і Путіна слухаюсь. Ці люди… Ви ж розумієте, що ліберальна частина Росії сьогодні нічого і нікого не може об’єднати, а вони можуть”, – вважає Шустер.

Він вважає, що Путін не помічає, як довкола починають з’являтися незалежні гравці.

“Путін реально в ситуації нічим не кращий, ніж у Миколи II на початку 1917 року. Йому здається (він же невдалий, але ефесбешник, у нього ж ментальність), що він маніпулює всіма і не помічає, як ті люди, якими він нібито маніпулює, стають самостійними гравцями”, – наголосив Шустер.

ВІДЕО

Відео: У гостях у Гордона / YouTube

контекст:

Пригожин є творцем російської ПВК “Вагнер”, у чому бізнесмен зізнався офіційно лише у вересні 2022 року. Після початку повномасштабної війни Росії проти України Пригожин особисто займався вербуванням ув’язнених у російських в’язницях для участі у бойових діях.

Пригожин неодноразово публічно критикував російську армію та генералів. “Багато тих, хто є так званими кадровими [военными]не навчилися нічому, окрім як підборами клацати, цацьки носити та гарні доповіді писати”, – заявив він у жовтні 2022 року.

У лютому Пригожин звинуватив Шойгу та Герасимова у свідомому знищенні ПВК “Вагнер”, прирівнявши їхні дії до “зради батьківщини”.

6 березня Пригожин через прес-службу повідомив, що ЗСУ створили сили, щоб розблокувати Бахмут. Він зазначив, що ПВК не заблокує Бахмут, якщо їй не дадуть боєприпасів, підкріплення та не прикриють фланги. “Якщо ні, то всім прийде п…здец”, – спрогнозував він.

Аналітики ISW зазначають, що на початку квітня Пригожин публічно відновив співпрацю з міноборони РФ і, схоже, повернув собі частину наданих Кремлем привілеїв після багатомісячної ворожнечі з російським військовим командуванням.

Однак у травні творець ПВК “Вагнер” знову почав робити конфронтаційні заяви. Так, 5 травня Пригожин записав звернення, в якому заявив, що вагнерівці передадуть свої позиції під Бахмутом підрозділам міноборони РФ 10 травня, оскільки у них не вистачає снарядів. На іншому відео він на тлі вбитих найманців з використанням нецензурних висловів звернувся до міністра оборони РФ Сергія Шойга та начальника Генерального штабу збройних сил РФ Валерія Герасимова з вимогою дати його найманцям боєприпаси для війни проти української армії.

9 травня прес-служба Пригожина опублікувала відео, де творець ПВК “Вагнер” заявив, що “…вбивають наших солдатів, а щасливий дідусь думає, що йому добре… А ось що робити країні, що робити нашим дітям, онукам, майбутньому Росії і як виграти війну, якщо раптом випадково, я просто припускаю, виявиться, що цей дідусь – закінчений мудак?

Наступного дня Пригожин пояснив, що під “щасливим дідусем” мав на увазі не Путіна, а інших людей і назвав на вибір три прізвища.

Речник східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Черевий вважає, що Пригожин шукає причину піти з Бахмута.

Previous post Коноплянка залишив клуб Краковія і залишається без команди – куди перейде гравець
Next post “У окупантів дуже багато артилерійських систем”: боєць “Легіону свободи” розповів про ситуацію на Запорізькому напрямку (відео)