Лукашенко є маленьким босом Путіна

“Знову ж таки, з ним зіграла злий жарт дуже велика любов до влади. Він же є маленьким босом [президента РФ Владимира] Путіна. І зараз глядачі, звісно, ​​можуть усміхнутися, але це факт. Тому що є така організація чи освіта – не знаю, як це назвати – Союзну державу Білорусі та Росії – яку вони створювали з Путіним. І в цій Союзній державі головою найвищої державної ради є Олександр Лукашенко”, – нагадав Латушко.

Він наголосив, що Лукашенко щорічно підписує бюджети та резолюції цієї організації.

“І ми отримали документи, де він підписує резолюції у місті Москва, щоб виділити ресурси: конкретні суми – на допомогу українським дітям, які навчаються у так званих ЛДНР”, – сказав Латушко.

За його інформацією, йдеться про дітей не лише з територій Донецької та Луганської областей, підконтрольних терористам “ДНР” та “ЛНР”, а й Запорізької області, з багатьох міст, які були окуповані росіянами під час повномасштабної війни.

Білоруський опозиціонер Латушко: Лікар Лукашенко – Ірина Абельська, мама його сина Колі. Він лише їй довіряє. Повний текст інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

За даними державного порталу “Діти війни”, станом на 28 травня з України депортовано 19 484 дитини.

Дитячий омбудсмен України Дар’я Герасимчук заявляла, що оскільки частина території України перебуває в окупації і влада не має туди доступу, може йтися про кілька сотень тисяч викрадених дітей.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна та дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації дітей із окупованих районів України до Росії.

Генпрокурор України Андрій Костін заявляв на зустрічі з комісаром Ради Європи з прав людини Дунеєм Міятовичем, що українських дітей вивозять як на територію Росії, так і на територію Білорусі. Про це повідомляв сайт Офісу генпрокурора.

У квітні Латушко заявив, що у Союзній державі РФ та Білорусі було затверджено проекти, спрямовані на вивезення з України до Білорусі дітей віком від шести до 15 років.

Previous post У Повітряних силах уточнили, скільки часу потрібно для навчання пілотів F-16
Next post У Києві відбувся ювілейний “Пробіг під каштанами”