Ядерної зброї в Білорусі наразі немає. Але ступінь готовності дуже високий

“Наскільки ми знаємо, ядерної зброї поки немає. Але ступінь готовності дуже високий. З погляду логістики, організаційних питань, місць розміщення, ракетоносіїв, таких як “Іскандер”, – сказав Латушко.

За його даними, Лукашенко – “настільки любитель влади”, що наклеїв на отримані з Росії “Іскандери” червоно-зелені прапорці.

“Щоб якщо що, якщо з “Іскандера”, не дай боже, полетить ядерна ракета тактична, то “це ж ми, білоруси, вирішували”. Розумієте? Або погрожувати тим, що це білоруська тактична ядерна зброя. Йому цього дуже хочеться. Це така манія: болісна людина, яка просто мріє мати ядерну зброю у своїх руках”, – наголосив опозиціонер.

Білоруський опозиціонер Латушко: Лікар Лукашенко – Ірина Абельська, мама його сина Колі. Він лише їй довіряє. Повний текст інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

25 березня президент РФ Володимир Путін заявив, що Олександр Лукашенко, який перебуває при владі в Білорусі, попросив його розгорнути в країні тактичну ядерну зброю. За словами Путіна, будівництво сховища на території Білорусі закінчиться до 1 липня Путін стверджував, що поки що йдеться не про передачу ядерної зброї, а про підготовку носіїв ядерної зброї та екіпажів для них.

Приводом для такого кроку, за словами президента РФ, стала заява Великобританії про постачання Україні боєприпасів із збідненим ураном. При цьому у Великій Британії наголошували, що цей компонент не має нічого спільного з ядерною зброєю чи потенціалом і Росія “знає про це, але навмисно намагається дезінформувати”. У НАТО розкритикували Путіна за “небезпечну та безвідповідальну” ядерну риторику.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз може запровадити нові санкції, якщо Росія розмістить ядерну зброю на території Білорусі.

25 травня Лукашенко заявив, що російські тактичні ядерні боєприпаси вже почали переміщати до Білорусі у рамках укладених із РФ домовленостей.

Previous post Бригадний генерал пояснив, чому F-16: Чи може використовувати майже всю зброю країн НАТО – новини України, Політика
Next post У ювілейному “Пробігу під каштанами” взяли участь військовослужбовці, співробітники ДСНС та жителі столиці