Влада РФ не може визначитися, чи завершилася в Білгородській області “зачистка”

Так, увечері 23 травня прес-служба міноборони РФ опублікувала зведення, в якому відомство прозвітувало про “розгром” підрозділів.

“Під час контртерористичної операції ударами авіації, вогнем артилерії та активними діями підрозділів прикриття державного кордону Західного військового округу націоналістичні формування були заблоковані та розгромлені”, – заявив представник міноборони РФ Ігор Конашенков.

Він стверджує, що на території РФ не залишилося представників добробатів, оскільки вони були відкинуті на територію України, де за ними тривало заподіяння вогневої поразки до повної ліквідації. Також у зведенні заявили, що РФ під час операції в Білгородській області знищила понад 70 “терористів”, чотири бронемашини та п’ять пікапів.



Гладков уранці 24 травня написав, що російські силовики ще продовжують “зачистку” території. Про її завершення губернатор ще не повідомляв.



У легіоні втрати добробатів, про які заявило міноборони РФ, назвали вигаданими.

“Ми “демілітаризували” мотострілецьку роту ЗС РФ, знищили кілька одиниць їхньої бронетехніки. На відміну від “героїчної” армії, намальованої для звітів плешивої молі в Кремлі, війська [президента РФ Владимира] Путіна за добу успіхами не відзначилися. Натомість виявили видатні успіхи у бігу на довгі дистанції. Поки вони боягузливо бігають кущами, ми рухаємося далі до нашої мети: до повного звільнення Росії”, – заявила прес-служба легіону “Свобода Росії” і анонсувала публікацію підтвердження втрат противника.



контекст:

22 травня збройні формування легіон “Свобода Росії” та “Російський добровольчий корпус” повідомили, що проникли до Білгородської області. Вони закликали росіян приєднуватись до боротьби з чинним режимом.

Того ж дня у “Свободі Росії” повідомили, що “повністю звільнили” Козинку та Гору-Поділ у Білгородській області. Трохи пізніше легіон повідомив, що його представники спільно з РДК розпочали штурм населеного пункту Грайворон. Україна до того, що відбувається в Білгородській області, не має відношення, але “спостерігає з інтересом”, наголосив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк. Те, що відбувається у Білгородській області – внутрішня справа РФ, додав секретар РНБО Олексій Данилов.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що “Свобода Росії” та РДК проводять у Білгородській області РФ операцію для захисту українців і в ній беруть участь лише росіяни. У легіоні повідомили, що вони створюють у Білгородській області демілітаризовану зону, звідки РФ не зможе обстрілювати Україну.

Російська влада ввела в регіоні режим контртерористичної операції, до вечора 23 травня його скасували.

За інформацією The New York Times, російські підрозділи, що зайшли до Білгородської області, зазнали незначних втрат і залишаються боєздатними.

Previous post Подорожі на Марс стануть можливими завдяки введенню людини в стан глибокого сну.
Next post У Матвіївці на Черкащині досі не зійшла вода після весняного водопілля