Лукашенко запросив Казахстан до “союзної держави”. Токаєв: Гарний жарт – новини України, Світ

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав “жартома” пропозицію білоруського диктатора Олександра Лукашенка вступити в “союзну державу” з Росією. Токаєв заявив, що Казахстану не потрібна ядерна зброя. Відео висловлювання президента країни розповсюдили російські пропагандистські ресурси.

“Днями президент Білорусі Лукашенко запропонував Казахстану вступити в союзну державу. Я гідно оцінив його жарт. Я думаю, що потреби в цьому немає, оскільки існують інші інтеграційні об’єднання, насамперед Євразійський економічний союз”, – сказав Токаєв, наголосивши на слові. “економічний”.

“Що стосується ядерної зброї, вона нам не потрібна, оскільки ми приєдналися до договору про нерозповсюдження ядерної зброї, договору про заборону випробувань ядерної зброї та залишаємося вірними зобов’язанням у рамках цих міжнародних документів”, – додав він.

Раніше Токаєв на Євразійському економічному форумі в Москві заявив, що Росія та Білорусь є “однією державою”, у яких “навіть ядерна зброя одна на двох”.

  • 25 березня 2023 року Путін заявив про намір розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі нібито у відповідь на плани Великобританії поставити Україні боєприпаси зі збідненим ураном.
  • В уряді Німеччини назвали залякуванням заяви Лукашенка про те, що Росія нібито почала переміщати до Білорусі тактичну ядерну зброю.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Повітряних силах повідомили, чим РФ атакувала Київ вдень 29 травня
Next post Пенсії в Україні – хто може одразу отримати 6 пенсій