У Китаї підвели підсумки “мирного турне” свого спецпредставника

У Китаї підвели підсумки мирного турне свого спецпредставника

Речниця китайського МЗС Мао Нін

Пекін після поїздки спецпредставника уряду Лі Хуея має намір “зміцнювати консенсус” щодо “кризи в Україні”.

Китай за підсумками міжнародної поїздки спецпредставника уряду КНР у справах Євразії Лі Хуея в Україну, РФ та країни ЄС продовжить зміцнювати довіру та консенсус щодо “української кризи” з усіма зацікавленими сторонами. Про це заявила представниця МЗС КНР Мао Нін.
 

“На наступному етапі Китай посилить діалог і взаємодію з усіма сторонами, постійно зміцнюватиме консенсус і взаємну довіру. КНР зробить власний внесок у політичне врегулювання “української кризи”, – сказала вона.
Китайський дипломат підкреслила, що Пекін має намір взаємодіяти з “української проблеми” відповідно до принципів, висунутих головою КНР Сі Цзіньпіном, які полягають у повазі до суверенітету, дотримання Статуту ООН, прийняття до уваги занепокоєння кожної зі сторін та використання мирних методів для подолання кризової ситуації.

“Китай продовжить грати для цього конструктивну роль”, – наголосила Мао Нін.

 

За її словами, всі сторони, з якими зустрівся спецпредставник уряду КНР у ході поїздки, “виключно позитивно відгукнулися про зусилля Китаю щодо просування мирного процесу врегулювання та сприяння переговорам”.

Нагадаємо, 26 квітня глава КНР Сі Цзіньпін провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Після розмови стало відомо, що Китай направить спецпредставника уряду у справах Євразії з візитом в Україну та інші країни Європи для поглибленого спілкування з усіма сторонами з питання політичного врегулювання “української кризи”.

15-26 травня посланець Китаю Лі Хуей відвідав Україну, Польщу, Францію, Німеччину та Росію.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Магнітні бурі у травні 2023 – астросиноптики впевнені, що кінець травня буде спокійним
Next post Спікер парламенту Грузії пояснив зближення з РФ стратегічною політикою терпіння