Ігнат пояснив, чому не варто оприлюднювати фото уламків ракет

Фотографувати уламки ракет, які падають після збиття силами протиповітряної оборони не варто, чому саме пояснив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі програми «Свобода Live» 29 травня.

«Бачимо, що знімають уламки ракет які лежать у межах Києва (йдеться про фото, опубліковане мером міста Віталієм Кличком – ред.). Якщо ці уламки належать нашим ракетам, якщо це тим паче західне озброєння – той самий Patriot, чи ракета NASAMS, то ворог розуміє, яким видом озброєння ми відпрацювали в тому чи іншому місці. Друге – вони це знімають, викладають у себе в Росії та показують, як «українські націоналісти» зенітними ракетами західного зразка «вдарили» по своїх же будинках та мешканцях, використовуючи це в рамках своєї пропаганди», – наголосив Ігнат.

Речник Повітряних сил також наголосив, що «фото із ракетами краще заблюрити, бо це наслідки роботи ПВО – ракета розвивається у повітрі, адже її уламки не розчиняються в повітрі». Також він вкотре нагадав, що варто під час повітряної тривоги перебувати в укритті.

Вдень 29 травня, всього через кілька годин після нічної атаки, Росія завдала 16-ий від початку травня ракетний удар по Києву. За словами військових, були знищені всі 11 ракет «Іскандер», запущені російськими військовими з північного напрямку.

Мер Києва Віталій Кличко 29 травня під час повітряної тривоги показав уламок російської ракети, що впали на проїжджій частині дороги в Оболонському районі.

Це сталося всього через кілька годин після нічного масованого удару по Україні, коли війська РФ застосували, за даними українських сил, крилаті ракети Х-101/Х-555 й ударні дрони Shahed-136/131.

Previous post Рада дозволила НБУ націоналізувати банки підсанкційних власників, у тому числі колишній “Альфа-Банк”
Next post Депутати, судді, пропагандисти. Польща ввела санкції проти 365 громадян Білорусі