Із 1 червня Польща призупиняє рух вантажівок і тягачів на кордоні з Білоруссю

Із 1 червня до особливого розпорядження Польща призупиняє через кордон із Білоруссю рух вантажівок, тягачів, причепів і напівпричепів, які зареєстровані у Росії та Білорусі, передає РАР.

Відповідне розпорядження підписав міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський.

Після закриття прикордонного переходу в Бобрівниках у лютому білоруський режим запровадив обмеження, які не дозволяють польським перевізникам користуватися прикордонними переходами на ділянці кордону з Литвою та Латвією. Їхні транспортні засоби розмитнюють лише на прикордонному пункту Кукурикі – Козловіче з терміналом у Корощині, єдиному наразі відкритому польсько-білоруському автомобільному вантажному пункті пропуску.

У відповідь Польща обмежила проїзд через перехід у Кукуріках. Вантажний рух тут дозволено лише для транспортних засобів, зареєстрованих у країнах-членах Європейського Союзу: Швейцарії, Ісландії, Норвегії та Ліхтенштейні. Проте через пункт перевозили напівпричепи, зареєстровані в інших державах, зокрема в Білорусі, які тягнули транспортні засоби, зареєстровані в Польщі. Щоб ліквідувати таку схему, розробили відповідне розпорядження.

Нагадаємо, нині Польща також вела санкції проти 365 громадян Білорусі, які причетні до репресій режиму Лукашенка. У списку є також громадяни Росії.

Минулого місяця Польща почала зводити електронний бар’єр на межі з Калінінградською областю Росії для того, аби ефективніше контролювати за ситуацією на кордоні.

Previous post Настоятельку храму УПЦ (МП) на Черкащині викрито на земельних оборудках– СБУ
Next post Сьогодні ворог здійснив 53 авіаційних удари по території України, – Генштаб