У Румунії розпочалися військові навчання НАТО

Маневри Saber Guardian-23 триватимуть до 9 червня. У них задіяні близько десяти тисяч військових та понад 1,7 тисячі одиниць бойової техніки.

У Румунії почалися міжнародні військові навчання НАТО Saber Guardian-23. Про це 29 травня повідомило Radio Romania.

“Це важливі навчання, які підвищують нашу здатність до спільних дій(з союзниками). Нинішній контекст надає їм особливої важливості, оскільки життєво важливо показати, що армія Румунії виконує обов’язок, що румунські військові підготовлені, що ми маємо озброєння, необхідні країні, щоб гарантувати громадянам нормальне життя”, – заявив міністр національної оборони країни Анджел Тілвер на церемонії початку маневрів у Смирдані на сході Румунії.

Saber Guardian-23 триватимуть до 9 червня. Крім Румунії в маневрах беруть участь 12 країн-союзниць і партнерів – Албанія, Болгарія, Греція, Італія, Польща, Португалія, Молдова, Північна Македонія, Нідерланди, США, Франція та Чорногорія.

Як повідомили в румунському Міноборони, це найбільші та комплексні навчання, які проводяться в країні цього року. У них задіяні близько десяти тисяч військових, у тому числі понад п’ять тисяч румунських, та понад 1,7 тисячі одиниць бойової техніки.

Маневри включають наземні переміщення військ, подолання водних потоків, тактичні навчання, у тому числі з бойовими стрільбами, застосування бойової техніки, парашутний десант, евакуацію поранених.

Нагадаємо, з 25 травня по 2 червня у Молдові проходять навчання Повітряний бастіон-2023 за участі Британії, Румунії та Франції.

На півночі Європи пройдуть військові навчання ACE 2023 за участі 14 країн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

Previous post ​​Поплічнику Пушиліна повідомлено про підозру у державній зраді ???? За процесуаль…
Next post Дочка Соловйова, яка живе в Москві, відкрито критикує війну та називає свою творчість антивоєнним – ЗМІ