Польща збирається депортувати колишнього співробітника ФСБ, який попросив притулку – ЗМІ

Польща збирається депортувати колишнього співробітника ФСБ Емрана Наврузбекова, який попросив притулку в країні. Його включили до списку осіб, які загрожують безпеці Польщі.

Як пише видання «Агентство», вранці 17 травня Наврузбекова затримали під час перевірки документів у таборі для біженців у Куявсько-Поморському воєводстві на півночі країни. Поліцейські помістили його під арешт через можливе порушення правил поведінки у таборі для біженців. Повідомляється, що він не підкорявся вимогам поліцейських і поводився агресивно. Сам він це заперечує.

Після затримання суд заборонив колишньому співробітнику ФСБ на 109 років в’їжджати в Шенгенську зону. Після затримання чоловіка помістили в центр для іноземців у Перемишлі, там він очікує на депортацію. Заборону на в’їзд він оскаржив. В оскарженні рішення йдеться про заборону на 10 років, винесену співробітниками прикордонних служб.

Наврузбеков, з його слів, був співробітником контррозвідувального підрозділу управління ФСБ у Дагестані. Він пішки перетнув білоруський кордон із Польщею у 2017 році, стверджуючи, що несе із собою секретні документи. Він одразу попросив притулку, в якому йому відмовили.

В інтерв’ю проєкту Радіо Свобода «Кавказ.Реалії» та правозахисному проєкту «Гулагу.Нет» Наврузбеков заявляв, що його колишні колеги самі влаштовують теракти на Кавказі, заробляючи премії та підвищення на їхньому розкритті.

Previous post Експеримент із лежання в ліжку — ESA заплатить добровольцям 18 тисяч євро
Next post ООН пропонує Україні, Росії і Туреччині розпочати переговори щодо експорту російського аміаку