Прем’єр Катару і лідер Талібану провели таємні переговори – Reuters

Зустріч відбулася 12 травня в Кабулі. Серед питань, які обговорили сторони, були права жінок.

Прем’єр-міністр Катару Мухаммед бін Абдулрахман Аль-Тані провів таємні переговори з верховним лідером Талібану Хайбатуллою Ахундзадою щодо врегулювання напруженості з міжнародною спільнотою. Про це 31 травня повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело.

Зазначається, що зустріч, яка відбулася 12 травня в афганському місті Кандагар, свідчить про готовність правителів Афганістану обговорити шляхи припинення їх ізоляції.

Це перші переговори непублічних талібів з іноземним лідером.

За даними анонімного співрозмовника агентства, сторони, зокрема, обговорили необхідність покласти край заборонам Талібану на освіту для дівчат і працевлаштування жінок.

Наголошується, що адміністрація президента США Джо Байдена була поінформована про переговори та “координує всі питання, які піднімалися на зустрічі”, включаючи подальший діалог з Талібаном.

“Зустріч є дипломатичним успіхом для Катару, який критикував обмеження Талібану щодо жінок, водночас використовуючи давні зв’язки з ісламістським рухом, щоб підштовхнути міжнародну спільноту до глибшої взаємодії з Кабулом”, – пише Reuters.

Нагадаємо, у звіті ООН, представленому у березні на Раді з прав людини в Женеві, йдеться, що поводження талібів з жінками та дівчатами може бути кваліфіковано як злочин проти людства.

Самі таліби стверджують, що поважають права жінок відповідно до свого тлумачення ісламського права та афганських звичаїв.

Афганістан проти Ірану: чи можлива війна

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

Previous post Молочна промисловість України — керівники підприємств пояснили, чого бракує галузі
Next post 109-річний чоловік, у якого нічого не болить, розкрив секрет довголіття — Світ — tsn.ua