“Продовжимо працювати для перемоги України”. Рєзніков на саміті в Сінгапурі провів зустріч із головою Пентагону Остіном

Про це Резніков поінформував на Twitter.

“Я був радий зустрітися з моїм американським колегою та великим другом Ллойдом Остіном на полях “Діалогу Шангрі-Ла”, – написав глава міноборони. – Українсько-американське партнерство міцне. Ми продовжимо працювати для забезпечення перемоги України та відновлення миру в Європі”.



Резніков повідомляв у Twitter 2 червня, що бере участь у міжнародній конференції “Діалог Шангрі-Ла” у Сінгапурі – “головному оборонному саміті Азії”.

У рамках заходу український міністр зокрема провів зустріч із заступником прем’єр-міністра Австралії. міністром оборони Річардом Марлз.

контекст:

США надають допомогу Україні переважно за системою “президентського скорочення” запасів Пентагону. Крім того, США допомагають Україні в рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) у більш тривалій перспективі – укладаючи контракти з промисловістю на виробництво зброї.

За даними Пентагону на 31 травня, з початку роботи адміністрації президента Джо Байдена в 2021 році США виділили Україні на допомогу в галузі безпеки $38,3 млрд, зокрема $37,6 млрд – з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Previous post Саакашвілі закликав готуватися до облаштування кордону з Україною
Next post Почуйте тих, хто хоче бути почутими. Як правильно говорити й писати про ЛГБТІК+ ?