Через польоти БПЛА над РФ російський порт Тамань призупинив відвантаження газу – Reuters

Побоювання російської влади пов’язані з тим, що ЗПГ – вибухонебезпечна суміш, а в останні тижні від атак безпілотників постраждали зокрема Москва, нафтопереробні заводи на півдні Росії та склад пального біля Кримського мосту.

Співрозмовники агентства зазначають, що залізничні оператори Росії та Казахстану вже оголосили про плани обмежити перевезення у напрямку Тамані вантажів, близько 7,5% яких посідає російський скраплений природний газ.

Коли саме порт Тамані припинить відвантаження ЗПГ – джерела Reuters не сказали, проте відомо, що насамперед буде відправлено вже доставлений туди газ.

Занепокоєння атак безпілотників на російську інфраструктуру агентство називає прикладом, “як конфлікт в Україні впливає на постачання енергоносіїв і наскільки вони залежать від безпеки в Чорному морі”, через яке РФ постачає паливо на світові ринки.

За даними Reuters, перевалочний комплекс у порту Тамань має потужність 20 млн тонн вантажів на рік, проте за п’ять місяців 2023 року залізничні постачання ЗПГ у Тамань від російських та казахстанських постачальників склали 192 тис. тонн – це більш ніж у півтора рази менше, ніж за той же період 2022 року.

контекст:

Тамань знаходиться на російській стороні Керченської протоки, приблизно за 20 км від Керчі і більш ніж за 200 км від найближчої лінії фронту.

У ніч проти 3 травня на великому резервуарі з нафтопродуктами в Краснодарському краї біля Тамані сталася пожежа. РосЗМІ писали, що причина пожежі – падіння безпілотника.

Previous post Андрій Єрмак показав кімнати, де працює і відпочиває у Офісі президента
Next post Засідання Ставки: в Україні проведуть повну ревізію всіх укриттів