Багато хто вірив, що у РФ друга за силою армія у світі. Сьогодні багато хто вважає російську армію другою за силою в Україні – Блінкен

Про це 2 червня у Гельсінкі (Фінляндія) заявив держсекретар США Ентоні Блінкен, його цитує сайт американського Держдепартаменту.

“Кремль часто стверджував, що в нього друга за силою армія у світі, і багато хто вірив у це. Сьогодні багато хто вважає російську армію другою за силою в Україні, – підкреслив Блінкен. – Її техніка, технології, керівництво, війська, стратегія, тактика та моральний дух є прикладом невдач – навіть тоді, коли Москва завдає руйнівної, невиборчої та безоплатної шкоди Україні та українцям”.

За словами Блінкена, лише за останні півроку РФ втратила у війні проти України понад 100 тис. окупантів.

“Путін кидає хвилю за хвилею росіян у м’ясорубку, яку він сам і створив”, – зазначив держсекретар США.

контекст:

РФ розв’язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим та частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямів.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей. Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.

За даними Генштабу ЗСУ на ранок 2 червня, сили оборони України з початку повномасштабного вторгнення РФ ліквідували близько 208 910 російських окупантів.

Путін та армія, яку він відправив до України, “щодня” програють, заявив 13 травня президент Володимир Зеленський. “Його армія вже давно не “друга” (не хочу давати їй номер, якщо чесно). […] Йому все одно на людей, його люди демотивовані від самого початку, він не має жодної сильної армії”, – зазначив глава Української держави.

Previous post У Орбана виклали ролик, у якому Крим не позначений українською територією – відео – новини України, Політика
Next post Підсумки 02.06: Армія майбутнього та бомбосховища