Легіон “Свобода Росії” запропонував жителям Білгородської області евакуюватись в Україну

“Путінські військові продовжують хаотичний обстріл Білгородщини. Намагаючись хоч якось завдати удару по наших силах, ворог вогнем заливає населені пункти, незважаючи на громадянські втрати. Враховуючи загрозу для цивільного населення, ми погодили з українським командуванням відкрити гуманітарні коридори для білгородців, які страждають обстрілів армії режиму. Тому всіх кому потрібна допомога за добровільною згодою можуть бути евакуйовані вглиб України для надання притулку та всіх необхідних базових потреб”, – йдеться у повідомленні.

Вказується, що для евакуації потрібно підійти до представників легіону “Свобода Росії” або “Російського Добровольчого Корпусу” та попросити про притулок.

За даними бійців, вранці російські військові завдали артилерійських ударів по населених пунктах Шебекіно, Нова Таволжанка, Муром та інші. Легіон заявив, що для проведення інформаційних операцій до району бойових дій перекинуто спеціальний підрозділ “Ахмат”.

“Це спеціальні сили, які використовуються путінськими генералами виключно для створення постановочних відео. Маскуючись під воїнів Ічкерії, ці актори майстерно вміють імітувати ведення бойових дій і захоплення населених пунктів, залишаючись при цьому глибоко в тилу. Тому ми очікуємо вже найближчим часом постановочних відео в цьому стилі. від військ режиму”, – йдеться у повідомленні.



контекст:

У ніч на 1 червня неподалік кордону України та Росії розпочався бій біля російського населеного пункту Шебекіно. Російські Telegram-канали писали, що автомобільний пункт пропуску “Шебекіно” атакували за допомогою танків, а під час обстрілу один із снарядів потрапив до будівлі МВС.

“Російський добровольчий корпус” та “Свобода Росії”, у свою чергу, заявили, що ведуть бої на території Білгородської області.

Previous post ???? СБУ затримала чинного посадовця Херсонської ОВА, який у період окупації міста …
Next post Головне за ніч та ранок. Субота, 3 червня