Труднощі зі зброєю та мотивацією. Міноборони РФ опублікувало і одразу видалило доповідь Генштабу про мобілізацію

Згідно з доповіддю глави мобілізаційного управління Генштабу ЗС РФ Євгена Бурдинського, армія Росії має проблеми із забезпеченням озброєннями та технікою. З постачанням спорядження допомагають держкорпорації та приватні компанії.

Повідомляється, що військкомати зібрали базу даних у 31,6 млн осіб, 2,9 млн з яких – люди призовного віку. Крім того, кремлівський режим збирає номери телефонів та електронної пошти військовозобов’язаних.

Бурдинський розповів, що в ході мобілізації до лав армії РФ “поставлено понад 300 тис. громадян”, з мобілізованих сформували 280 нових підрозділів.

Уряду було виділено 5 млрд рублів, щоб “стимулювати” співробітників військкоматів посилено працювати над мобілізацією та закликом.

контекст:

21 вересня 2022 року президент країни-агресора РФ Володимир Путін оголосив “часткову” мобілізацію в Росії для поповнення військ, що вторглися до України. 28 жовтня міністр оборони РФ Сергій Шойгу доповів Путіну про її завершення.

7 грудня Путін заявив, що у продовженні мобілізаційних заходів у РФ “немає необхідності”. За його словами, 150 тис. мобілізованих росіян перебувають у резерві, ще 150 тис. направлено до зони бойових дій в Україні. У той же час, юридично мобілізація в РФ не припинялася, оскільки Путін не підписував указ про її завершення.

За даними Bloomberg, РФ у 2022 році мобілізувала понад 500 тис. осіб, з них близько 100 тис. було завербовано у приватні військові компанії, у тому числі “Вагнер”.

14 квітня 2023-го Путін підписав закон, який запроваджує в РФ електронні повістки та зводить до мінімуму можливості росіян ухилитися від мобілізації. У британській розвідці назвали це ознакою того, що Росія готується до тривалої війни.

24 квітня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов повідомив, що в Росії продовжується прихована мобілізація, щомісяця армія країни-окупанта поповнюється в середньому на 20 тис. осіб.

Previous post Ситуація на ЗАЕС залишається «нестабільною та потенційно небезпечною» – Гроссі
Next post У результаті дій повстанців можливе протистояння всередині Росії, – Юсов