ЗМІ повідомили про потужний вибух у Білгороді. Губернатор заявив про падіння БПЛА

Після вибуху над містом здійнявся чорний дим, зазначило ЗМІ.



Відео із камери спостереження, на якому чути звук вибуху у Білгороді, опублікувала Baza.



Губернатор Білгородської області В’ячеслав Гладков повідомив, що в обласному центрістався вибух невідомого пристрою.

За попередніми даними, БПЛА впав на проїжджу частину. Є двоє постраждалих, пошкоджено один автомобіль”, – написав він. Обидва постраждалі – чоловіки, одного госпіталізували з підозрою на струс мозку, другий отримав легкі забиті місця і від госпіталізації відмовився.



Крім того, за даними Baza, у Білгороді міг упасти ще один БПЛА, цю інформацію “перевіряють”.



контекст:

У Росії останнім часом регулярно повідомляють про атаки або їх спроби, здійснені за допомогою безпілотників. Увечері 27 лютого дрони помітили у Білгородській області, де БПЛА, за заявою місцевої влади, впали біля житлових будинків та пошкодили чотири автомобілі та квартиру у житловому будинку, а також у Брянській області, в Адигеї та в Туапсі, де сталася пожежа на нафтобазі “Роснафти” “. Крім того, у Санкт-Петербурзі через невідомий об’єкт закрили повітряний простір над містом, але міноборони РФ пізніше заявило, що нібито проводило “навчання ППО”.

19 березня повідомлялося, що в Тульській області виявлено безпілотник, що впав, без розпізнавальних знаків і відомчої приналежності. А 21 березня у РФ заявили, що безпілотник скинув боєприпас на нафтопереробну станцію у Брянській області.

Також відомо про низку атак БПЛА на об’єкти у Білгородській, Брянській та Московській областях, що сталися у квітні.

Вранці 26 травня вибухи сталися у російському Краснодарі. Влада РФ теж заявляла про атаку БПЛА. На початку місяця в Краснодарському краї атаці безпілотників зазнав нафтопереробного заводу, сталася пожежа, повністю зруйновано резервуар з паливом.

Previous post У РФ запропонували пенсіонерам чергувати на дахах для виявлення БПЛА
Next post Прикордонники тимчасово припинили доступ 38 ліцензіатам до системи “Шлях” через зловживання