У московській лікарні, де лікується кремлівська еліта, терміново збудують бомбосховища з операційними, спецзв’язком та захистом від радіації

Відповідне замовлення 26 травня на російському порталі держзакупівель розмістило управління справами президента РФ, на даний момент статус закупівлі зазначено як “завершено”, текст договору щодо неї недоступний. Загальний термін завершення робіт за договором – 20 грудня 2023 року.

Завдання виконавця формулюється як “виконання проектних та розвідувальних робіт, з метою будівництва об’єкта”. Йдеться про будівництво “захисної споруди цивільної оборони” за адресою: вулиця Маршала Тимошенко, 15. Як зазначає “Медуза”, за цією адресою в Москві розташована ЦКЛ, в якій лікуються високопоставлені російські чиновники та політики.

Видання The Moscow Times 31 травня писало, що споруда розрахована на 800 осіб, у ній зможуть сховатися медичний персонал та працівники. Бомбопритулок повинен забезпечувати захист від радіації та вибухової хвилі.

Повідомляється, що у укритті мають бути як основні, так і допоміжні приміщення, кілька входів, вантажний ліфт та аварійний вихід. Останній повинен мати тамбур, обладнаний захисно-герметичною та герметичною дверима.

Також у притулку встановлять складну систему вентиляції, здатну очищати повітря “від газоподібних засобів масового ураження”, аерозолів та продуктів горіння. “Для виконання медичних процедур у воєнний час” буде передбачено функцію підігріву повітря.

У проекті договору також зазначено, що у бомбосховищі необхідно передбачити роботу систем спецзв’язку “для посадових осіб, які є об’єктами державної охорони”, а також “оснастити приміщення відповідних посадових осіб технічними засобами захисту від витоку секретної інформації”.

контекст:

Після того, як 3 травня москвичі повідомили про вибухи в місті в районі Кремля, а адміністрація Путіна заявила про атаку з боку Києва з використанням двох безпілотників, у Москві заборонили польоти БПЛА. У заяві йшлося, що президент РФ Володимир Путін “під час атаки не постраждав”.

Мер Москви Сергій Собянін заявив 30 травня, що столиця РФ атакована дронами о 8.21 за місцевим часом. Пізніше він уточнив, що за медичною допомогою звернулися двоє людей. ЗМІ повідомили про декілька пошкоджених будівель у місті.

За даними Telegram-каналу Пострілу повітряній атаці на Москву було використано понад 30 безпілотників: 19 із них нібито було збито на підльоті до міста. Міністерство оборони країни-агресора стверджує, що БПЛА нібито було лише вісім і всі вони були “вражені”.

Адміністрація президента РФ 30 травня дала вказівки російським державним та провладним ЗМІ, як висвітлювати атаки безпілотників на Москву та Московську область, писала “Медуза”. У методичці рекомендують журналістам писати про “успішну роботу ППО”. Водночас РосЗМІ повідомляли, що Путін ледь не потрапив під атаку дронів, перебуваючи у своїй підмосковній резиденції.

Previous post Резніков відхилив мирний план Індонезії – новини України, Політика
Next post Привітання з днем народження мамі – найкращі побажання на ювілей