Пригожин загострив конфлікт з Міноборони РФ: аналітики пояснили його інтерес

Очільник ПВК “Вагнер” все частіше дозволяє собі серйозні звинування на адресу військового керівництва.

Очільник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин загострив ворожнечу з Міністерством оборони РФ, щоби применшити свій конфлікт з главою Чечні Рамзаном Кадировим.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни  (ISW).

Зокрема, 3 червня Євген Пригожин відреагував на скоординовану інформаційну атаку на нього з боку чеченських командирів. Пригожин заявив, що вони з Кадировим врегулювали конфлікт.

Пригожин стверджує, що він зателефонував Кадирову 1 червня, і вони домовилися, що “вся історія про конфлікт розвіється”. Водночас Пригожин припустив, що конфлікт між силами Кадирова і “Вагнером” могла розпочати група в Кремлі, та натякнув, що Кремль часто грає в “небезпечні ігри”, які можуть дестабілізувати міжетнічні відносини в Росії. Кадиров зі свого боку досі публічно не прокоментував конфлікт між чеченськими командирами і “Вагнером”.

“Пригожин, ймовірно, звинуватив МО в спробі знищити сили “Вагнера”, а Кремль – у створенні конфлікту з чеченським командуванням, щоб швидко переорієнтувати російську дискусію на звичні об’єкти свого гніву – російське військове і політичне керівництво. Пригожин, ймовірно, прагне згуртувати провоєнні ультранаціоналістичні групи, зокрема Кадирова і чеченських командирів, щоб вони приєдналися до нього в критиці цих об’єктів, як він це робив раніше. Звинувачення Пригожина, ймовірно, також є спробою утримати свою ініціативність в російському інформаційному просторі після захоплення Бахмута”, – зазначили аналітики.

Конфлікт “кадировців” та Пригожина

1 червня один з бойовиків Рамзана Кадирова та депутат Держдуми РФ від Чечні Адам Делімханов, якого вважають “правою рукою” Кадирова, пригрозив Пригожину і пообіцяв розібратися з ним особисто, після заяви ватажка ПВК “Вагнер” про діяльність чеченських бойовиків з “Ахмата”. Пригожин заявив, що бойовики “Ахмата” нібито виконують завдання, поставлені Верховним головнокомандувачем.

Делімханов звинуватив Пригожина в невдачах і великих втратах у Бахмуті і зажадав особистої зустрічі, а також заявив, що Пригожин перетворився на блогера, який тільки і вміє що волати та кричати про нестачу боєприпасів.

За інформацією аналітиків, ватажок ПВК “Вагнер” вже не цікавий Кадирову як союзник, оскільки своїми гострими висловлюваннями він може спровокувати крах військово-політичної системи Кремля.

Читайте також:

Previous post Ситуація у Мар’їнці та біля Бахмута 4 червня. Зведення Генштабу – новини України, Політика
Next post Протягом минулої доби на Донбасі відбулось 23 бойових зіткнення, – Генштаб