За тією інформацією, яку я маю, для Лукашенка рахунок йде на місяці

За його даними, хвороба невиліковна і може придушуватись гормональною терапією, але тільки “на певний час.

“Це захворювання прогресує. Сьогодні немає інструментів, щоб його зупинити, – наголосив Цепкало. – Зараз я вже точно знаю, що йому залишилося… Загалом рахунок іде на місяці. За тією інформацією, яку я маю”.

На думку опозиціонера, Лукашенку загрожує також втрата працездатності, що буде для нього “гірше за смерть”.

Для нього і для всього світу сумніша історія буде, якщо він сидітиме і нічого не розумітиме, видаватиме сентенції типу “я вчора розмовляв зі своєю мамою”. Очевидно, що в такому стані диктатор не хоче, щоб його запам’ятали. Для нього краще було б померти. Передбачити, коли це станеться неможливо. Але це може статися протягом найближчих місяців, а можливо, і тижнів”, – додав Цепкало.

Він вважає, що Лукашенко – “збитий льотчик” і питання транзиту влади до Білорусі вже на порядку денному.

Лукашенко невиліковне судинне захворювання. Кров у нього буквально з усіх місць виходила. Читайте повну версію інтерв’ю

ВІДЕО

Видео: Алеся Бацман / YouTube

контекст:

Стан здоров’я 68-річного Лукашенка став предметом для обговорень у ЗМІ після його появи на параді 9 травня в Москві: у білоруського політика там помітили на руці пов’язку, як від венозного катетера, крім того він покинув Москву спішно, не чекаючи завершення всіх урочистостей. і був відсутній неформальному сніданку президента країни-агресора Росії Володимира Путіна із закордонними лідерами, які приїхали до Москви.

Після цього він до кінця тижня не з’являвся на публіці та пропустив урочисті заходи у Мінську на честь Дня державних прапора, герба та гімну, що відбулися 14 травня.

Наступного дня прес-служба Лукашенка повідомила про відвідання ним центрального командного пункту ВПС та військ ППО. На знімках, якими проілюстрували візит, у Лукашенка знову було видно пов’язку на руці. Крім того, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко припустивщо Лукашенко був у гримі, і звернув увагу: той говорив із очевидними труднощами, чим “погіршив підозри”.

23 травня Лукашенко, проводячи нараду з актуальних питань охорони здоров’я Білорусі, заявив, що він хворів на аденовірусну інфекцію, але “вмирати не збирається”.

25 травня він брав участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради у Москві та через день, за даними білоруської опозиції, був терміново госпіталізований. У Москві Лукашенко проводили процедури з очищення крові, і 27 травня він вважався нетранспортабельним. білоруський опозиціонер Валерій Цепкало. 29 травня Цепкало розповів: Лукашенко провів у московській лікарні кілька днів За його даними, самопроголошеному білоруському президентові лікарі заборонили літати літаком.

У зв’язку з різними чутками про здоров’я Лукашенка білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що слід бути готовими до повернення країни “на шлях демократії” без втручання РФ.

Previous post «Мій перший спогад – коли маму звільняли з табору»: дитячі спогади про ГУЛАГ
Next post ППО хбила всі ворожі цілі, якими окупанти атакували Київ, – КМВА