Теракт на Київській ТЕС запропонували організувати у росії — що сказав Євген Бужинський, відео

У росії відзначилися новою цинічною заявою

Російські пропагандисти після теракту на Каховській ГЕС заявили, що непогано було здійснити аналогічний підрив і на Київській ГЕС, щоб затопити столицю України.

Такий дивний заклик пролунав в ефірі одного із російських телеканалів. Автором ініціативи з підривом Київської ГЕС виступив російський генерал-лейтенант у відставці, професор НДУ ВШЕ Євген Бужинський.

“Варто придивитися до Київської ГЕС. Там чудове водосховище, трохи вище Києва. Я подумав над цим. А просто, показати… За Шебекіно треба відповідати, треба йти в Харківську область. Вони там живуть мирним життям… Чому ми повинні бути святішими за Папу Римського? Ми руйнуємо лише військові об’єкти, ми не воюємо з народом”, — сказав він.

Водночас директор “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, що Київська ГЕС захищена з повітря та зсередини.

“Вони не могли туди дістатися, коли були від станції буквально за 5 км — у Димері. Сьогодні тим більше вони нічого не зможуть з нею зробити”— сказав він.

На скандальну заяву звернув увагу блогер Денис Казанський.

“І ці люди ще розповідають, що це не вони підірвали греблю в Новій Каховці. Та ось же вони відкрито схвалюють це і закликають чинити так і далі. Вже ніхто й не намагається приховати, що мета росії — просто геноцид українців, винищення мирних мешканців.. Вони отримують від цього задоволення і не приховують цього”, — пише він.

У мережі відразу відреагували на чергову дичину від окупантів. Люди пишуть, що російського генерала слід було б стратити за такі слова.

Раніше Телеграф писав, що підрив Каховської ГЕС відрізав Кінбурнську косу від материка.

Previous post Болгарія готує арбітражний позов проти Газпрому
Next post “Поговоримо про мою особисту “війну” і боротьбу”. Екс-дружина Остапчука озвучила свій діагноз