У Чехії вибухнув скандал через булінг української дівчинки. Однокласники плювали в неї і кричали “Росія краще”

“Україна – повія. Україна тупа. Росія краща, Росія сильніша”, – кажуть на записі діти.

“Росія – гівне”, – відповідає школярка.

“Діти можуть бути більш жорстокими, ніж дорослі. Однокласники під час шкільної екскурсії били та плювали в обличчя дівчинці, бо вона – українка. Підкажіть, будь ласка, що її мама може зробити в рамках закону? Як покарати батьків цих маленьких фанатів Росії?” – Запитала активістка.



На ситуацію звернув увагу міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан.

“Плювати в обличчя дитині (в даному випадку через те, звідки вона) – це начхати в обличчя всієї нашої цивілізації. Діти просто сприймають наші моделі поведінки. І вони яскраво показують, якими жорстокими і дурними іноді бувають ці моделі”, – написав він у Twitter.



Також на скандал відреагував на Twitter заступник міністра закордонних справ України, колишній український посол у Чехії Євген Перебийніс.

“Те, що це відео мене шокувало, слабо сказано. Діти кажуть те, що вони чують від дорослих. Очевидно, що, незважаючи на всю підтримку України, у Чехії давно існує українофобія. І з цим треба щось робити. Я прошу маму дівчинки зв’язатися зі мною”, – написав він.



8 червня на сторінці посольства України в Чехії у Facebook з’явилося повідомлення про те, що скандал улагоджений. Тимчасовий повірений Віталій Вусатий заявив, що посольство одразу зв’язалося з матір’ю потерпілої дівчинки Поліни Бутковської, керівництвом навчального закладу, а також з керівництвом МВС Чехії.

Українські дипломати приїхали до міста Опочне, щоб зустрітися з дівчинкою та провести зустріч із керівництвом навчального закладу, який повністю перебуває на боці дівчинки та засуджує вчинок її однокласників. За результатами зустрічі та обговорення інциденту в школі українці вибачилися перед школярами, які її скривдили, та їхні батьки, йдеться в повідомленні.



Previous post Війська РФ «не полишають ні бажання, ні спроб» оточити Авдіївку – голова МВА
Next post Каховську ГЕС зруйновано — наслідки аграрної кризи вже відчуваються, вважає Денис Марчук