Трампу звинуватили за 31 пунктом

Усі статті звинувачення стосуються умисного зберігання Трампом інформації про національну оборону.

Серед іншого, Трампа та Науту звинувачують у змові з метою перешкодити правосуддю, а самого Трампа – у тому, що він двічі демонстрував іншим секретні документи.

Одним із таких випадків була зустріч у 2021 році в Бедмінстері, штат Нью-Джерсі, коли Трамп “показав та описав “план атаки”, який, за словами екс-президента, був підготовлений міністерством оборони”.

Трамп також показав у Бедмінстері у серпні чи вересні 2021 року представнику свого комітету політичних дій секретну карту, пов’язану з військовою операцією.

Крім того, згідно з обвинувальним висновком, секретні документи, які Трамп зберігав у своїй резиденції в Мар-а-Лаго, включали інформацію про оборонні та збройові можливості як США, так і інших країн, включаючи ядерні програми США.

У звинуваченні також йдеться про те, що документи містили інформацію про потенційну вразливість США та їхніх союзників перед військовим нападом, а також плани можливого удару у відповідь на іноземний напад.

контекст:

У серпні 2022 року у резиденції Трампа Мар-а-Лаго у Флориді було знайдено 11 наборів секретних документів.

Список вилученого у екс-президента займає три сторінки, і серед документів є, зокрема, папки з фотографіями та інформація про “президента Франції”, а також дані про ядерний потенціал держави, яка в ЗМІ не називалася.

Агентство Reuters зазначало, що Трамп зберігав тисячі урядових документів, кілька сотень з яких були позначені як засекречені. Він не повертав їх добровільно, незважаючи на численні запити Національного архіву.

Previous post Журналісти встановили імена понад 25 тисяч вбитих в Україні військових РФ
Next post 45-річний Налчаджоглу через тиждень після весілля залишив Україну разом із 26-річною дружиною