Війною проти України Путін руйнує свою країну

Вона заявила, що заколот – це “внутрішня справа Росії”, в яку США та Європа не втручаються, хоча федеральний уряд Німеччини “дуже уважно стежить за ситуацією”.

У той же час цей заколот дає зрозуміти, що війною проти України Путін “руйнує свою країну і ставить під загрозу безпеку” у Росії.

контекст:

У РФ 23-24 червня проходив заколот власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина. Він назвав те, що відбувається, “маршем справедливості”, а Путін говорив, що це спроба військового заколоту. Вранці 24 червня засновник ПВК “Вагнер” заявляв про захоплення військових об’єктів Ростова-на-Дону та намір йти на Москву, але ввечері того ж дня Пригожин повідомив, що передумав і розгортає колони ПВК “у зворотному напрямку”.

Заява прес-служби Пригожина була опублікована через 20 хвилин після того, як про врегулювання “кризи” заявила прес-служба Олександра Лукашенка, який вважає себе президентом Білорусі.

24 червня спікер Путіна Дмитро Пєсков заявив, що за підсумками переговорів Пригожин “піде в Білорусь”, а справу за фактом заколоту, відкриту на нього в РФ, припинять. 26 червня росЗМІ з’ясували, що справа щодо творця ПВК “Вагнер” не закрита.

26 червня прес-служба Пригожина опублікувала аудіообіг, у якому той заявив, що він не мав мети скидати владу в РФ. У той же день Путін виступив із терміновим зверненням, в якому назвав учасників заколоту “зрадниками”, які зробили помилку. Він закликав вагнерівців укласти контракт із міноборони РФ або вийти зі збройного формування. Хто захоче, зможе піти до Білорусі, заявив він.

27 червня ФСБ оголосила про закриття справи про заколот, а міноборони РФ повідомило, що важку техніку ПВК передадуть російській армії.

Лукашенко того ж дня розповів, що Пригожин уже на території Білорусі.

Previous post Залужний розповів Міллі про перехоплення ініціативи і просування на фронті
Next post Росія та її спільники повинні відчувати, що ціна їхнього терору для них лише збільшуватиметься, – Зеленський