Світові ціни на продовольство у квітні знизилися після стрибка у березні

Світові ціни на продовольство у квітні знизилися після стрибка у березні

Фото: ЕРА

Світові ціни на продовольство у квітні трохи знизилися

Ціни на продовольство залишаються близькими до своїх недавніх максимумів, відображаючи напруженість на ринку, що зберігається, і створюючи загрозу глобальній продовольчій безпеці.


 

Після рекордного підйому у березні світові ціни на продовольство у квітні трохи знизилися, але глобальна продовольча безпека під загрозою через складні ринкові умови. Про це повідомляє ФАО.


 


Повідомляється, що індекс цін на продовольство ФАО склав 158,5 пункту – на 0,8% нижче, ніж у березні.


 


Індекс цін на зернові агенції впав на 0,7% у квітні після стрибка на 17% у березні. Ціни на кукурудзу впали на 3%, а ціни на пшеницю, навпаки, зросли на 0,2%.


 


Повідомляється, що індекс цін на олію у квітні впав на 5,7%, оскільки нормування попиту зумовило зниження цін на пальмову, соняшникову та соєву олії.


 


Ціни на цукор у квітні зросли на 3,3%, індекс цін на м’ясо підвищився на 2,2%, на молочні продукти – на 0,9%.


 


“Невелике зниження індексу є довгоочікуваним полегшенням, особливо для країн з низьким рівнем доходу і дефіцитом продовольства, але все ж таки ціни на продовольство залишаються близькими до своїх недавніх максимумів, відображаючи напруженість на ринку, що зберігається, і створюючи загрозу глобальній продовольчій безпеці для найбільш уразливих верств населення”, – сказав головний економіст ФАО Максимо Тореро Каллен.


 


 


 


 

Previous post Після зміни тактики війська РФ авіацією атакували Гуляйполе – Запорізька ОВА
Next post Нафтогазові доходи Росії стрімко падають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *