Путін постав перед вибором: : між Міноборони РФ та Z-блогерами спалахнув новий скандал – ТСН, новини, 1+1

Після невдалої спроби заколоту керівника “вагнерівців” Євгена Пригожина російський диктатор Володимир Путін постав перед вибором: що робити з російськими “військкорами”. Один із ймовірним варіантів – цензурувати або утихомирити їх. Тим часом  серед деяких Z-блогерів спалахнула нова хвиля невдоволення.


Про це інформує ISW.


Зокрема, Z-блогери звинуватили військове керівництво у брехні про “розгром українських сил” на лівобережжі Херсонщини 1 липня.


Тож глава Кремля тепер має вирішити, чи варто ставати на бік Міноборони, або ж, можливо, врятувати свою ослаблену репутацію після так званого заколоту.

В Інституті вивчення війни вважають, що Путін навряд чи зацікавлений в обмеженні спільноти “військкорів”, оскільки їхня підтримка у війні проти України для нього вкрай важлива.


Попри це, Євген Пригожин також вміло використав Z-блогерів.


“Тепер Путін стоїть перед вибором: піддати цензурі чи утихомирити російських блогерів після повстання”, – йдеться у звіті.


У разі, якщо диктатор має на меті зміцнити довіру до МО, він намагатиметься заборонити критику на відомство.


“Але невдачі Міноборони, боротьба та явна повсюдна нечесність можуть зробити це завдання нездійсненним”, – припустили аналітики.


Тож Путін може продовжити заспокоювати військових блогерів і звинувачувати МО Росії у військових невдачах в Україні, “що набагато простіше”.


“Такий курс дій може дозволити Путіну зберегти підтримку війни серед російського ультранаціоналістичного табору завдяки МО РФ. Але він також пов’язаний із ризиком для Путіна: тривалий підрив довіри до МО може дозволити іншим амбітним російським фігурам просувати свої інтереси за його рахунок, як це намагався зробити Пригожин”, – зазначили в ISW.


На тлі цього деякі блогери знову розпочали активну критику Міноборони країни-агресора.



Previous post На півдні за тиждень ЗСУ звільнили понад 28 квадратних кілометрів – Маляр
Next post РФ уночі атакувала Кіровоградську область, протягом доби била по ще 10 областях