Україна отримає від Японії систему виявлення безпілотників

У своєму виступі Кісіда зазначив, що міжнародне співтовариство перебуває на “історичному поворотному етапі”. Він заявив, що Японія і надалі зміцнюватиме співпрацю з іншими країнами для “підтримання та зміцнення вільного та відкритого міжнародного порядку”. Він додав, що безпека Європи та безпека Індо-Тихоокеанського регіону “нероздільні”.

Він також заявив про свою рішучість працювати над зміцненням зв’язків між НАТО та її чотирма партнерами в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – Японією, Південною Кореєю, Австралією та Новою Зеландією.

контекст:

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року Японія приєдналася до санкцій проти Росії, передає Україні нелетальне оборонне обладнання, гуманітарну та фінансову допомогу, влада країни послідовно засуджує російську агресію.

21 березня з першим візитом після початку повномасштабного вторгнення Росії до України приїжджав прем’єр-міністр Японії Кісіда. Він відвідав деокуповану у квітні минулого року Бучу Київської області та запевнив, що Японія докладатиме зусиль для відновлення миру в Україні.

За підсумками переговорів з президентом України Володимиром Зеленським, Кісіда повідомив про надання Японією Україні $0,5 млрд, частина коштів піде на нелетальне озброєння.

13 травня японський міністр фінансів Судзукі Сюн’їті заявив, що Японія планує виділити для України $3,5 млрд прямої бюджетної підтримки протягом 2023 року.

Previous post СБУ повідомила про підозру проросійському блогеру, який коригував ракетні удари РФ
Next post ЄСПЛ виніс рішення на користь одного з підозрюваних у справі про “замах” на кримінального авторитета Копитка