На Уралі директор заводу пояснив затримку зарплат “спецоперацією”

На Уралі директор заводу пояснив затримку зарплат  спецоперацією

Фото: ЕАН

На Уральському компресорному заводі триває страйк

Під час Великої Вітчизняної війни ніхто не питав про зарплату, нагадав директор заводу Денис Тасаков.


Генеральний директор Уральського компресорного заводу в Єкатеринбурзі Денис Тасаков пояснив невиплату зарплат робочим-страйкарям “спецоперацією” в Україні. Про це повідомив місцевий сайт ЕАН у четвер, 23 червня.


За словами Тасакова, багато підприємств, з якими співпрацював завод, потрапили під санкції, через що у них зависли гроші у банках. Компанії зіткнулися з невиплатами за експортними контрактами та наслідками зміни курсу рубля, пояснив він.


“Відповідно, ці підприємства не розраховуються з нами. Ми маленькі й опинилися останніми у цьому ланцюжку”, – сказав Тасаков і додав, що не вибачатиметься.


 


На його думку, робітники повинні “одуматися” та “розуміти ситуацію”.


 


“У Велику Вітчизняну війну ніхто не питав про зарплату, а у нас держоборонзамовлення, і воно зараз під загрозою зриву. Люди гинуть, і це, мені здається, важливіше. А зараз усі такі розумні стали, страйки у нас!” – заявив Тасаков. .


 


Відомо, що завод частково не виплатив зарплати за квітень та травень. Гендиректор пообіцяв, що 23 червня робітники отримають виплати за квітень, причому тим, хто не страйкує, видадуть повну суму. У страйках, за його словами, беруть участь 50 осіб зі 370 співробітників заводу.


 


Страйк співробітників Уральського компресорного заводу розпочався на початку червня.


 

“Ми відмовилися виходити на роботу, поки не виплатять весь борг із зарплати. Затримки почалися із січня 2022 року, після зміни акціонерів, сам завод уже розвалюється”, – розповідав виданню Е1 робітник заводу.


 


Слідчий комітет РФ 22 червня порушив кримінальну справу за фактом невиплати зарплат. За версією слідства, з квітня гроші не виплачуються більш ніж 300 робітникам, а загальний розмір заборгованості становив понад 20 млн рублів.


 


 


 

Previous post Упродовж дня через обстріли військ РФ на Донеччині загинули 6 мирних жителів – ОВА
Next post Зеленський привітав рішення європейських лідерів про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *