Банки, стільникові оператори, два міністри, Кіркоров, Михалков та компанії, пов’язані з ПВК “Вагнер”. Канада запровадила нові санкції проти РФ

Зокрема, Канада ввела обмеження щодо чотирьох юросіб сфери культури та освіти, причетних до спроб Кремля “русифікувати” культуру України – ТОВ “Бесогон” (засновник – режисер Микита Міхалков), два міністерства – культури та науки та вищої освіти РФ, ТОВ Readovka (засновник однойменного порталу).

Крім того, під канадські санкції потрапили 19 осіб, які використовують своє мистецтво (музичне, акторське, кіно) для пропаганди повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також особи зі сфери культури та освіти Росії, включаючи директорів музеїв, які беруть участь у пошкодженні чи повному знищенні культурних цінностей на українській території. Серед них – міністр культури РФ Ольга Любімова, міністр науки та вищої освіти Валерій Фальков, директор “Ермітажу” Михайло Піотровський, директор Російського музею Алла Манілова, актори Іван Охлобистін та Дмитро Харатьян, режисер Міхалков, продюсер Йосип Пригожин, співаки Філіп Кіркоров, Тимур

Також Оттава ввела санкції проти 21 російської організації, пов’язаних з військово-промисловим комплексом РФ, включаючи фінансові та телекомунікаційні компанії – “Тінькофф Банк”, стільникові оператори МТС, “Білайн”, “Мегафон” і Тele2, системи оплати “Мир” і Yandex Pay, новинні портали “Одна Родина, ною організацією ПВК “Вагнер” та її засновником Євгеном Пригожіним, – Africa Politology, Charter Green Light Moscow, “Лахта парк” та “Лахта плаза”, компанія SMT-iLogic (її пов’язували з російською галуззю БПЛА) та інші.

Під санкції Оттави потрапили ще 20 осіб із сфери ВПК Росії, включаючи військових, які ведуть діяльність в Африці та Україні, а також осіб, пов’язаних із російським ядерним сектором. Так, до списку осіб, проти яких Канада ввела обмеження, увійшли співробітники Пригожина Олександр Кузін і Дмитро Ходотов, розробник у галузі військової радіорозвідки та РЕБ Олег Царик, воєнкор Марія Коледа та інші.

контекст:

Канада послідовно підтримує Україну, з початку 2022 року вона виділила понад 8 млрд. канадських доларів ($5,92 млрд.) на військову, фінансову, гуманітарну допомогу, сказано на сайті уряду країни.

За даними уряду Канади на квітень 2023 року, з початку російського вторгнення країна надала Україні військову допомогу на суму понад 1 млрд канадських доларів (понад $0,74 млрд). Зокрема, вона включає ЗРК NASAMS із відповідними боєприпасами, 39 бойових броньованих машин підтримки, протитанкову зброю, гаубиці M777 та боєприпаси до них.

Крім того, Канада входить до коаліції щодо надання Україні західних танків. Країна доправила до України вісім танків Leopard.

Previous post США, Канада і Британія запровадили нові санкції щодо Росії
Next post Український ветеран долучився до розкопок на полі битви при Ватерлоо