У британській Палаті лордів запропонували запросити Росію до НАТО, щоб принизити Путіна – Світ

Пер Палати лордів Великобританії припустив, що Росії може бути запропонована перспектива вступу до НАТО, оскільки це може завдати шкоди репутації Путіна. Про деталі дебатів у Палаті лордів повідомив The Guardian.

Як пише видання, журналіст, телеведучий і “уславлений лорд Сінгх”, Сінгх Вімблдонський, позафракційний пер Палати лордів, заявив у ході парламентських дебатів, що якби Північноатлантичний альянс запропонував Росії перспективу вступу до НАТО, це могло б “завдати шкоди репутації” російського диктатора. Володимира Путіна та “допомогти встановити мир у всьому світі”.

“Путіну подобається зображати з себе сильну людину, яка захищає Росію-матінку від уявної загрози з боку НАТО. Якби Захід відкрито запропонував Росії членство в НАТО в обмін на її повний відхід з України, це повністю підірвало б довіру до Путіна і допомогло б покласти край стражданням українського народу і сприяти справі миру в усьому світі”, – сказав він.

Заступник глави МЗС лорд Ахмад Вімблдонський відповів на цю пропозицію, сказавши, що “у лорда Сінгха напевно добрі наміри”, але “погодитися з цією пропозицією неможливо”, і що “якщо хтось і може зупинити цю війну, то це Путін, і він може зупинити її прямо зараз”.

Як нагадує The Guardian, лорд Сінгх Вімблдонський раніше вже робив ризиковані пропозиції: зокрема, у жовтні 2022 року він говорив, що “якщо розформувати НАТО, це могло б дати Путіну шлях до відступу, якого він так відчайдушно потребує”, а “якщо це не спрацює, то хоча б покаже росіянам, що Путін за людину”.

  • 12 липня 2023 року Великобританія заявила, що надасть Україні новий пакет військової допомоги на $65 млн для ремонту техніки та створення нового реабілітаційного центру для українських військових.
  • 18 липня глава МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі заявив в ООН, що “світова спільнота не може допустити, щоб війна тривала ще 500 днів”.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Британія зняла санкції з російського олігарха Тинькова
Next post Комітет ВР підтримав законопроєкт про англійську мову без норм, що обмежують українську в кіно і на телебаченні, – В’ятрович