Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Євросоюз розширив санкції проти Білорусі

Фото: Unsplash

ЄС поступово посилює санкції проти Білорусі

Запроваджено додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів та технологій, придатних для використання в авіації та космічній галузі.

Рада Євросоюзу запровадила нові обмежувальні заходи проти Білорусі через її причетність до військової агресії Росії до України. Про це повідомила Єврокомісія у четвер, 3 серпня.

Вказано, що нові обмежувальні заходи забезпечать тісніше узгодження санкцій ЄС щодо Росії та Білорусі та допоможуть забезпечити неможливість обходу російських санкцій за допомогою Мінська.

“Заходи розширюють заборону на експорт до Білорусі на ряд дуже чутливих товарів і технологій, які сприяють військовому та технологічному розвитку Білорусі”, – йдеться у повідомленні.

Рада ЄС також запровадила додаткову заборону на експорт вогнепальної зброї та боєприпасів, а також товарів та технологій, придатних для використання в авіації та космічній галузі. Зміни також узгоджують санкції щодо Білорусі у відповідність до санкційного режиму щодо Росії.

“Ці обмежувальні заходи вводяться в прискореному порядку через терміновість, пов’язану з боротьбою з обходом певних товарів і технологій з високим ступенем конфіденційності”, – додали у ЄК.

Як відомо, 26 липня посли країн Євросоюзу погодили новий пакет санкцій проти Білорусі. Пізніше ЗМІ дізналися, що саме може увійти до нового санкційного пакету проти Мінська.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post «Будуть інші міста». Херсонщина без Каховського водосховища і чи треба нова ГЕС
Next post чеський ресторан звільнив офіціанта за цькування української біженки