В США оцінили результати саміту у Джидді

Держдеп вважає продуктивним, що низка країн змогли почути безпосередньо від України про насильства Росія і бачення Києва справедливого й тривалого миру.

США вважають, що саміт у Джидді щодо реалізації української Формули миру був продуктивним. Про це під час брифінгу у понеділок, 7 серпня, заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

“Ми відчули продуктивні переговори”, – сказав Міллер.

Він поінформував, що з американського боку в них взяли участь радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван і в.о. першого заступника держсекретаря Вікторія Нуланд.

“Ми вважаємо продуктивним те, що низка країн змогли почути безпосередньо від України як щодо насильства, яке чинила Росія проти них, так і щодо їхнього бачення справедливого й тривалого миру, який збереже їхню територіальну цілісність і суверенітет”, – зауважив Міллер.

Окремо він позитивно відзначив участь у зустрічі китайської сторони.

“Ми давно говорили, що було б продуктивно, якби Китай відігравав певну роль у припиненні війни в Україні, якби він прагнув відіграти роль, яка поважала б територіальну цілісність і суверенітет України”, – підкреслив представник Держдепу.

Нагадаємо, в Офісі президента розповіли про основні домовленості у Джидді. Представники України провели зустрічі з очільниками понад 30 делегацій.

В ОП вважають, що саміт у Саудівській Аравії закладе основи нової глобальної політичної архітектури, де буде відсутня “агресивна суб’єктивність РФ”.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

Previous post Заступниця Блінкена зустрілася з очільниками військового перевороту в Нігері
Next post США готують додаткове фінансування для Києва – CNN