У Швеції подали 12 нових заявок на спалювання Корану

У Швеції подали 12 нових заявок на спалювання Корану

Акція зі спалення Корану в Швеції

Іракський мігрант Салван Моміка подав заявки на проведення 12 акцій зі спаленням Корану у Швеції.

Організатор акцій зі спаленням Корану, іракський мігрант Салван Моміка направив 12 нових заявок на аналогічні маніфестації протягом наступних трьох тижнів у Стокгольмі, Мальме та Еребру. Про це повідомляє інформагентство TT.
 
Зазначається, що нові заявки було подано 21 серпня, але ще не схвалено владою. Поліція Стокгольма повідомила, що надає дозвіл на публічні збори, наскільки це можливо. Наразі заяви, що надійшли, розглядаються.

Чоловік заявив, що не зупиниться попри те, що його демонстрації, як вважається, сприяють погіршенню ситуації з безпекою у Швеції.
 

“Я не несу за це ніякої відповідальності. Я дотримуюся Основного закону про свободу вираження поглядів, і він дозволяє мені говорити те, що я хочу”, – сказав Моміка.

 

За словами мігранта, він заробляє на життя відео в TikTok і не залежить від соціальних виплат.

 

Нагадаємо, 28 червня з дозволу поліції у центрі Стокгольма Моміка вирвав сторінки з Корану та підпалив його. Він провів аналогічні акції біля посольств Іраку та Ірану, а також біля будівлі парламенту. Поліція порушила проти нього справу за розпалювання ворожнечі.

20 липня у Багдаді сотні протестувальників увірвалися в посольство Швеції та підпалили його. Напад на посольство став реакцією на те, що шведська поліція дозволила провести біля посольства Іраку у Стокгольмі акцію зі спаленням Корану.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post Протоку Дарданелли закрили для проходу кораблів
Next post В кількох регіонах Росії зник бензин – ЗМІ