Польща готує спецназ для захисту інфраструктури

Польща готує спецназ для захисту інфраструктури

Фото: inewi.pl

Польща набирає бійців у спецназ для захисту інфраструктури від загрози РФ

Рішення про утворення окремої групи силовиків прийнято у відповідь на “загрози, що випливають з агресивної політики Росії”.

Польща не виключає російських атак на енергетичні об’єкти країни, а тому набирає окремий спецназ, який охоронятиме стратегічно важливу інфраструктуру. Про це у вівторок, 22 серпня заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в Х (Тwitter). 

Він відзначив, що нова група силовиків буде діяти на базі підрозділу Формоза і буде задіяна в охороні енергетичної інфраструктури на Балтиці.

“Створення нової групи є відповіддю на сучасні військові та невійськові загрози, пов’язані з функціонуванням найважливіших об’єктів польської інфраструктури – газового порту в Свіноуйсьце і газопроводу Baltic Pipe”, – сказав він.

Підрозділ із захисту критичної інфраструктури дислокуватиметься у Західнопоморському воєводстві. Група стане третім відокремленим підрозділом спецназу Збройних сил Польщі.

 

Блащак звернув увагу, що у Формозі будуть задіяні “добре підготовлені військові, які пройшли підготовку до США із морськими котиками”.

 

“Це люди з досвідом, які брали участь у різноманітних місіях, тренуваннях по всьому світу, люди, які зосереджені на захисті критично важливої інфраструктури”, – зазначив він.

 

“Ми повинні враховувати можливість різних провокацій”, – додав міністр.

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post П’ять туристів на Майорці були оштрафовані на 36 тис євро кожен
Next post як поліцейський надихнув херсонців на спротив