У Молдові відповіли на заяву МЗС РФ про “придаток київського режиму”

Захарова пригрозила “катастрофічними наслідками” для Кишинева через допомогу Києву, на що у Молдові заявили, що нейтралітет не означає ізоляцію.

У МЗС РФ заявили, що Молдова перетворюється на “логістичний придаток київського режиму”. На це у Кишиневі відповіли, що продовжать допомагати Україні. Про це у п’ятницю, 25 серпня, повідомляє NewsMaker.

Так, під час прес-конференції речниця МЗС РФ Марія Захарова сказала, нібито обговорюється “питання доставки через територію Молдови військових вантажів” в Україну.

За її словами, РФ відзначає “послідовне перетворення Молдови на логістичний придаток київського режиму”, й “про катастрофічні наслідки подібних кроків ми вже не раз попереджали офіційний Кишинів”.

На це Міністерство закордонних справ Молдови сказало, що Кишинів “продовжить надавати нашим українським друзям усю можливу допомогу і в двосторонньому порядку, і в межах міжнародних організацій”.

“Ми засуджуємо неправдиві заяви, зроблені нещодавно представником МЗС Росії. Нейтралітет нашої країни не означає ізоляцію. Влада розвиває партнерські відносини з організаціями та державами для збереження миру й безпеки країни”, – додали там.

Також МЗС Молдови зазначило, що відкидає будь-які спроби підірвати зусилля для досягнення євроінтеграції.

Нагадаємо, кілька днів тому президент Володимир Зеленський обговорив із президентом Молдови Маєю Санду шляхи експорту зерна.

Перемога України поможе вирішити питання Придністров’я – Санду

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

Previous post Чоловік премʼєрки Естонії заявив про вихід із повʼязаного з РФ бізнесу. У парламенті вимагають відставки Каллас
Next post У Франції справу колишнього президента Саркозі про «гроші Каддафі» передали до суду