Росія може посилити наступ на Куп’янсько-Лиманській осі в найближчі 2 місяці

На тлі контрнаступу України та тиску на російські війська біля Бахмута та на півдні, російські війська продовжують невеликі атаки в секторі Куп’янська та Лиману і досягли «обмеженого поступу». Про це йдеться в зведенні розвідки Великої Британії від 26 серпня.

«Оскільки Україна продовжує поступово завойовувати позиції на півдні, доктрина Росії передбачає, що вона спробує перехопити ініціативу, повернувшись до наступу на оперативному рівні», – вважають у відомстві.

За припущенням розвідки, одним із потенційних напрямків для такого російського наступу є сектор Куп’янська й Лиману.

«Існує реалістична можливість, що Росія збільшить інтенсивність своїх наступальних зусиль на напрямку Куп’янськ-Лиман протягом наступних двох місяців, ймовірно, з метою просування на захід до річки Оскіл і створення буферної зони навколо Луганської області», – йдеться у зведенні.

Читайте також: «Синьківка – під контролем ЗСУ». В Харківській ОВА заперечили окупацію села біля Куп’янська

Голова Куп’янської районної військової адміністрації Андрій Канашевич заявив Радіо Свобода минулого тижня, що у всіх громадах Куп’янського району розробили маршрути на випадок необхідності евакуації людей в разі загрози окупації Куп’янська.

Обов’язкову евакуацію у Куп’янському районі оголосили 10 серпня. Зокрема, жителям 37 наближених до зони бойових дій населених пунктів пропонують виїхати до Харкова, а далі за бажанням – в інші області України.

Previous post ЗСУ повідомляють про понад 260 тисяч загиблих в Україні російських солдат
Next post Місцева влада повідомляє про двох загиблих від обстрілів РФ у прифронтових регіонах за добу