У Росії встановили ППО поблизу резиденції Путіна

У Росії систему протиповітряної оборони «Панцир С-1» встановили поблизу резиденції президента РФ Володимира Путіна біля Москви, повідомила російська служба Радіо Свобода.

За повідомленням, 3 вересня телеканал «Росія» показав відео будівництва нового майданчика для розміщення ППО в Москві. Журналісти Радіо Свобода геолокували її: вона розташована поряд із селищем Заріччя, де раніше в січні вже були розміщені ці установки.

Тоді «Панцир» і його радар стояли в чистому полі, наприкінці січня, як випливає із супутникових знімків Google, майданчик зробили стаціонарним, а зараз позицію «Панцирів» обнесли парканом і побудували для установок подіуми, які видно на супутниковому знімку Planet.com 3 вересня 2023 року.

Ці «Панцирі» встановлені менш ніж за 10 кілометрів від резиденції російського президента Володимира Путіна в Ново-Огарьові.

Радіо Свобода вивчило також супутникові знімки інших майданчиків у Підмосков’ї, на яких на початку 2023 року встановили системи ППО для захисту російської столиці від дронів – на Новоризькому шосе та в районі аеропорту Остаф’єво. І там, і там позиції «Панцирів» зазнали схожих змін: майданчики були вкриті бетонними плитами, обнесені парканами, а самі «Панцирі» поставили на подіуми.

З початку повномасштабної агресії Росії проти України влада російських регіонів повідомляла про атаки або появу безпілотників понад 500 разів. Наймасштабніша атака відбулася 30 серпня 2023 року.

Previous post суд пом’якшив вирок експосадовцю ГПУ Сусу
Next post У Туреччині в серпні інфляція наблизилась до 60% – ЗМІ