У Росії заявляють про 22 загиблих через обстріл Бєлгорода

Число загиблих внаслідок обстрілу Бєлгорода у суботу, 30 грудня, зросло до 22, ще 109 поранених, повідомив губернатор області В’ячеслав Гладков.

Обстріл 30 грудня розцінюють як наймасштабніший обстріл Бєлгорода за весь час війни Росії проти України, зазначає російська служба Бі-Бі-Сі.

Перед цим Україна зазнала одного з наймасованіших обстрілів за час війни, загинули понад 40 людей.

Читайте також: «Прочитайте про справжні наміри Путіна щодо українців. Він хоче їх убити». Оглядачі про атаку Росії на Україну 29 грудня

Міноборони Росії заявило, що українські військові в суботу зробили «спробу завдання невибіркового комбінованого удару по місту Бєлгород двома ракетами «Вільха», а також реактивними снарядами РСЗВ Vampire, при цьому, як стверджує Москва, більшість нібито було збито, але «кілька реактивних снарядів і касетні частини від збитих ракет «Вільха» потрапили містом Бєлгород».

Обстріл Бєлгорода українські військові офіційно не коментували.

«Суспільне» з посиланням на джерела повідомило, що удари по Бєлгороду завдали українські військові, а їхніми цілями були військові та промислові об’єкти. Джерело видання «Українська правда» у спецслужбах стверджує, що українська армія атакувала військові об’єкти, проте через невмілі дії російської ППО уламки ракет впали в центрі міста. Незалежно перевірити дані щодо обстрілу поки що неможливо.

Представники влади Бєлгородської, Брянської і Курської областей Росії, які межують з Україною, регулярно заявляють про обстріли. В атаках вони звинувачують українську армію. Українське командування обстріли не коментує.

Previous post Кількість жертв ракетного удару у Дніпрі зросла – влада
Next post «РФ не змогла змусити воювати проти України». Депортовані в’язні Херсонщини