Захід може повторити історичні помилки і дочекатися «ефекту Перл-Харбора»

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс попередив, що Захід може повторити історичні помилки у питанні військової допомоги Україні.

«Ми стоїмо на порозі повторення історичних помилок. Я переконаний, що якщо ми не переможемо Росію зараз, це означає, що наш обраний шлях полягає в тому, щоб зазнати неймовірних і непотрібних втрат, перш ніж ми врешті-решт вирішимо, що настав час активізуватися і перемогти», – написав він у соцмережі Х.

За його словами, Захід може дочекатися «ефекту Перл-Харбора».

«Моменту в історії, коли проблеми завтрашнього дня нарешті стануть проблемами сьогоднішнього дня, але за надзвичайно завищеною ціною. Або ми можемо розглядати це як сьогоднішню проблему і почати вирішувати її вже сьогодні», – додав він.

Литовський міністр зазначив, що майже 25 років Захід бореться над тим, щоб «стримати імперіалізм Путіна за допомогою діалогу та дипломатії, в той час як він продовжує ігнорувати кордони та зрівнювати з землею міста».

Читайте також: Конгрес США повернеться до питання України після свят. Чи існує план «Б»?

У США прохання адміністрації Джо Байдена про надання додаткових понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні застрягло в Конгресі.

Крім того, у грудні лідери ЄС мали намір схвалити надання Україні фінансової підтримки до 2027 року в розмірі 50 мільярдів євро. Проте Угорщина заблокувала цей пакет допомоги. Як повідомив кореспондент Радіо Свобода, лідери ЄС повернуться до цього питання наприкінці січня 2024 року.

Previous post влада повідомила про пожежі на обʼєктах критичної інфраструктури в двох областях
Next post У енергосистемі є резерв потужності, планується експорт до Молдови – Міненерго