Членам Європарламенту платили за поширення російської пропаганди – прем'єр Бельгії

За словами Де Кроо, з'ясувалося, що “Росія зверталася до членів Європарламенту”, а також платила їм за “просування російської пропаганди” у бельгійському парламенті.

Прем'єр заявив, що “з метою розгрому” російської пропагандистської мережі налагоджено тісне співробітництво між спецслужбами Бельгії та Чехії.

Де Кроо не назвав імена бельгійських законодавців, які можуть бути причетні до поширення російської пропаганди.

У коментарі Politico Europe представник бельгійського прем'єра пояснив, що Де Кроо у своєму виступі мав на увазі ухвалене 27 березня рішення уряду Чехії запровадити санкції проти сайту Voice of Europe.

Напередодні в Чехії оголосили, що вносять до списку санкцій зазначений сайт, який, за даними Праги, поширює російську пропаганду, а також пов'язаних із ним колишнього українського нардепа від забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука та громадянина Артема Марчевського, якого ЗМІ називають колишнім головою молодіжної організації і генеральним продюсером телеканалу “112 Україна”, що належав Медведчуку.

Контекст

Власником компанії Voice of Europe є громадянин Польщі Яцек Якубчик, зазначало Радіо Свобода. Новинний сайт Voice of Europe був запущений у червні 2023 року більш ніж 10 мовами. Його публікації “часто цитували зокрема чеські проросійські діячі”, стверджують журналісти.

Previous post «Путін натисне червону кнопку – й українців не буде». Історії дітей-біженців, яких цькують у школах Німеччини  
Next post Яке сьогодні свято 29 березня 2024 — що не можна робити у День берези, традиції