У Сіднеї підліток із ножем напав на людей у ​​церкві. Поліція назвала інцидент терактом новини України

Поранення отримали чотири особи, серед них – єпископ

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

У Сіднеї підліток із ножем напав на людей у ​​церкві.  Поліція назвала інцидент терактом
Фото: The Sydney Morning

У столиці Австралії Сіднеї підліток напав із ножем на відвідувачів ассірійської церкви, внаслідок чого поранення отримали чотири особи, серед них – єпископ. Про це повідомляє The Sydney Morning.

Австралійська поліція назвала інцидент “терактом, мотивованим підозрами у релігійному екстремізмі”.

“Ми вважаємо, що є елементи, які задовольняють вимоги екстремізму на релігійному ґрунті. Після розгляду всіх матеріалів я заявила, що це був терористичний інцидент”, – заявила на прес-конференції комісар поліції штату Новий Південний Уельс Карен Вебб.

15 квітня на місці пригоди затримали підлітка, якого довелося утримувати всередині церкви для його безпеки, оскільки різанина спровокувала сутички між поліцією та розлюченим натовпом послідовників єпископа, які вимагали видати їм нападника.

Поліцейські стверджують, що початок епізоду був наступним: нападник з ножем вирушив до церкви, розташованої далеко від його будинку, “з певним ступенем навмисності”. Поліція вважає, що затриманий діяв поодинці.

Медики, які працювали на місці, повідомили, що після зіткнення біля церкви допомогу отримали близько 30 осіб, семеро з них доставлені до лікарень із пораненнями. Крім того, кількох поліцейських госпіталізували із травмами.

  • 21 грудня 2023 року у будівлі філософського факультету Карлового університету в Празі сталася стрілянина. 24-річний студент убив 14 людей, близько 25 поранено, з них 10 – тяжко.

Читайте також: Вбивство баскетболіста Єрмакова у Німеччині. Поліція: Його дев'ять разів ударили ножем

Previous post Яке сьогодні свято 16 квітня 2024 — що не можна робити в День Ірини, традиції
Next post визначаємо, чи ґрунт достатньо прогрівся — Різне