Китай заявив, що співпрацюватиме з Іраном, незважаючи на напад останнього на Ізраїль | новини України

Глава МЗС КНР не назвав тип співпраці, яку Китай готовий розвивати з Іраном, але Пекін уже робив подібні обіцянки в минулому

Мілана Головань

Мілана Головань

Редактор новин LIGA.net

Китай заявив, що співпрацюватиме з Іраном, незважаючи на напад останнього на Ізраїль.
Ван І (Фото: ERA/MINH HOANG)

Пекін готовий “неухильно продовжувати” співпрацю з Тегераном у різних сферах, незважаючи на атаку на Ізраїль у ніч проти 14 квітня. Про це міністр закордонних справ Китаю Ван І заявив іранському “колесу” Хосейну Амірабдоллахіану, повідомляє Bloomberg.

“Китай готовий неухильно розвивати практичну співпрацю в різних сферах з Іраном та сприяти більшому розвитку китайсько-іранських відносин”, – сказав він.

За словами Вана, Китай окремо підтримав позицію Ірану про те, що дії останнього проти Ізраїлю було “обмежено”, оскільки країна нібито реалізує своє право на “самооборону”.

Глава МЗС КНР не назвав тип співпраці, яку Китай готовий розвивати з Іраном, але Пекін уже робив подібні обіцянки у минулому.

Зокрема, китайський лідер Сі Цзіньпін пообіцяв поглибити зв'язки після зустрічі з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі у Пекіні. За кілька тижнів до цього США заявили, що посилять тиск на Китай, щоб він припинив купувати іранську нафту.

  • Пізно увечері 13 квітня 2024 року прес-служба ЦАХАЛ повідомила, що Іран запустив зі своєї території безпілотники у бік Ізраїлю.
  • Американський президент Джо Байден публічно заявив, що війська США допомогли Ізраїлю збити майже всі безпілотники та ракети, запущені Іраном.
  • Міністерство закордонних справ засудило масовану атаку Ірану на Ізраїль, закликавши не допустити масштабнішого регіонального конфлікту.
  • 15 квітня американські сили на Близькому Сході заявили, що під час масованої повітряної атаки Ірану по території Ізраїлю перехопили щонайменше шість балістичних ракет і понад 80 ударних безпілотників.

Читайте також: МЗС Британії: Ізраїль має право відповісти Ірану, але не має загострювати конфлікт

Previous post Генштаб ЗСУ повідомив про понад 100 бойових зіткнень за добу
Next post Війна в Україні: армія РФ обстріляла 20 нас.пунктів Харківщини – новини LB.ua