Європейські ціни на газ зросли до максимуму з початку року

Європейські ціни на газ зросли до максимуму з початку року

Фото: ceenergynews.com

Європейські ціни на газ зросли

Причиною стали заяви військових чиновників Ізраїлю про відповідну реакцію на атаку іранських ракет та БПЛА.

Європейські ціни на газ зросли до максимуму з початку року після заяви військових чиновників Ізраїлю про відповідну реакцію на атаку іранських ракет та БПЛА. Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що ф’ючерси на хабі TTF у Нідерландах зросли на 3% та сягнули €32 за мегават-годину (близько $360 за тисячу кубометрів – ред.).

Контракти зросли приблизно на 18% з минулого четверга, коли ринки почали оцінювати більші геополітичні ризики, включаючи потенційні збої внаслідок ударів РФ по українській енергетичній інфраструктурі.

Як повідомляється, європейські та американські офіційні особи посилили свої заклики до Ізраїлю уникати загострення конфлікту, яке може спровокувати ширшу війну. Більш широкий конфлікт у регіоні ризикує підштовхнути світові ціни на енергоносії, коли центральні банки все ще намагаються стримати інфляцію.

Нагадаємо, Європа завершила м’яку зиму з високими запасами газу, однак трейдери постійно відстежують ознаки перебоїв у постачанні. Наразі регіон не отримує великої кількості газу з Близького Сходу, але його залежність від світових ринків зросла після того, як у 2022 році він позбавився більшої частини трубопровідних потоків з РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Previous post В США пояснили, чому не будуть захищати Україну так, як Ізраїль – бояться воювати з Росією
Next post Протести в Грузії – президент країни звернулася до Євроради та Франції