У Великій Британії лікарі виступають проти оподаткування бюстгальтерів

У Великій Британії лікарі-рентгенологи виступили з засудженням оподаткування бюстгальтерів. Вони заявили, що це дискримінація жінок.

На думку рентгенологів, бюстгальтери є предметом першої необхідності і не повинні обкладатися податком. Про це повідомляє The Telegraph.

За їхніми словами, цей податок непропорційно впливає на жінок і може вважатися дискримінаційним.

“Введення ПДВ на бюстгальтери непропорційно впливає на жінок. Оподаткування бюстгальтерів можна вважати дискримінаційним відповідно до Закону про рівність 2010 року. Хоча носіння бюстгальтера може не спричинити жодних захворювань, є ризик виникнення деяких проблем з опорно-руховим апаратом, особливо якщо ви носите більший розмір чашечки”, – стверджують вони.

Лікарі зазначили, що жінки, які носять бюстгальтер з чашкою D і вище, часто відчувають біль у спині, плечах і шиї через велику вагу грудей.

Водночас, носіння якісного, добре підібраного бюстгальтера може полегшити деякі з цих проблем, а також скоротити час, який людина проводить на лікарняному через проблеми з опорно-руховим апаратом.

Своєю заявою лікарі-рентгенологи прирівняли бюстгальтери до менструальних засобів. У січні 2024 року у Великій Британії скасували ПДВ на прокладки, тампони та менструальні чаші. Це сталося після дворічної кампанії від різноманітних брендів, продавців і жіночих організацій.

Раніше повідомлялося, що репер Drake на своїй сторінці в Instagram опублікував фото, на якому показав колекцію бюстгальтерів, які фанатки кидали йому під час концертів.

У Японії випустили мереживні труси для чоловіків

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

Previous post Магнітна буря 17-18 квітня 2024 спричинена спалахом на Сонці
Next post Військовий аеродром у Джанкої є «законною ціллю» – Гуменюк