Удар по Чернігову. Кількість жертв зростає: що відомо (доповнюється)

Вранці 17 квітня російська армія завдала ракетного удару по центральній частині Чернігова. Міська влада повідомила про загиблих і велику кількість поранених, а також про гостру необхідність у донорській крові. Радіо Свобода зібрало інформацію про цей – черговий воєнний злочин Росії проти цівільного населення України.

О 09:25 ранку очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус повідомив у своєму Telegram: «ворог завдав три ракетних удари майже по центру міста».

За його інформацією, по середмістю Чернігова російська армія завдала три ракетні удари.

«Є загиблі цивільні, багато поранених. На місці працюють рятувальники та медики. Зараз вже створено штаб ліквідації наслідків, буде надаватися вся необхідна допомога», написав Чаус.

Було пряме влучання в об’єкт соціальної інфраструктури та візуальні пошкодження кількох поверхів прибудови до цієї будівлі, повідомив в.о міського голови Чернігова Олександр Ломако.

Також він розповів, що районі прильотів відключили світло та газ, щоб не допустити більших руйнувань.

До медичних закладів міста доправляють поранених. Потрібна кров.

Станом на 10:40 вже було відомо про «8 загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів РФ по Чернігову. Пошуково-рятувальна операція триває», – написав Ломако.

Але вже об 11-й з’явилося повідомлення, що кількість загиблих у Чернігові збільшилась до 9-ти, а поранених до 20-ти людей.

А через короткий час, по мірі того, як рятувальники просуваються, розрібаючи завали – президент України Володимир Зеленський повідомив про 10 загиблих.

Previous post Ціни на продукти в Україні – білоголова капуста дорожчає через скорочення пропозиції
Next post як «русский мир» в умовах державної двомовності знищує національну мову